RSS

Pengalaman Pertama

...Salam...
(>_<)v
...

...hari ini mesti semua orang sibuk dengan rutin harian kan...
...budak sekolah da start ke sekolah...
...cikgu sekolah pun da start ke kelas...
...orang keje memang sedia ada kerja macam hari-hari yang lalu...
...

...teringat zaman skolah rendah dulu...
...sekolah depan rumah je...
...dengar bunyi loceng sekolah baru la pakai kasut jalan pergi sekolah...
...memang best, jimat masa dan tenaga...
...tapi time ponteng sekolah tak boleh keluar langsung...
...nanti ada pulak cikgu atau kengkawan yang ternampak...
...mampuih kantoi...
...


...banyak kenangan yang terindah time sekolah rendah...
...hidup happy je xtaw pape...
...nak duit belanja mintak parents...
...nasib la dulu tak kenal handphone lagi...
...yang paling kuat pun game tape, ps1 and tamagochi...
...


...pagi sekolah rendah petang pula sekolah agama...
...siapa yang sekolah kat Johor memang macam tu rutin hariannya...
...wajib sekolah agama sekali...
...sekarang ni banyak negeri da tiru buat macam tu sekali...
...baru la seimbang ilmu dunia dan ilmu akhirat...
...

...tapi on the way ke sekolah agama tu sempat lagi ke kedai...
...nak taw buat apa?...

hahahaha~ sempat lagi men tikam~
...dengan harapan dapat hadiah grand...
...padahal yang selalu dapat "TERIMA KASIH" n "50sen"...
...tak kemana pun...
...abisnya kat tikaman seterusnya juga...
~HuHuHu~
...apa kenangan time sekolah anda?...
...

~the journey continue~

p/s : anggap kerja itu ibadah pasti segalanya akan terasa mudah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 responsiveness:

Post a Comment