RSS

Year End at Genting

...SALAM...
(>_<)v
...

...hari ini merupakan hari akhir tahun 2012 kalendar masihi...
...ada plan mana-mana ke nak sambut tahun baru 2013?...
~He He He~
...

...nak dijadikan cerita...
...lepas settle urusan kerja sabtu hari tu dah takde apa nak buat...
...lepak-lepak kat rumah dengan member tiba-tiba datang idea...
...pergi ke tempat yang tak pernah pergi lagi...
...beberapa pilihan datang dalam fikiran...
...

...1st MELAKA (tapi dekat dengan rumah aku kat johor)...
...2ns Lost World of Tambun (macam best sebab tak pernah pergi)...
...3rd Port Dickson (tapi sekarang musim hujan, risky)...
...4th Genting Highland theme park (tak pernah pergi walaupun study kat uia dulu)...
...5th Gambang water park...
...6th Sunway Lagoon...
....

...lepas meeting semua fikir tolak tambah darab bahagi...
...akhirnya kami pilih...
~GENTING THEME PARK~
...

...dulu asyik tengok je genting tu dari tingkap hostel...
...nak pergi tapi malas...
...tak rasa terdesak sangat nak pergi...
...lagi pun genting tu dekat je...
...kita manusia ni kan selalu jarang tahu nak menghargai sesuatu yang dekat...
...sudah jauh baru lah nak sedar nak hargai...
...

...oleh sebab tak pernah pergi lagi...
...kami ambil keputusan untuk pergi esok harinya...
...pagi-pagi da bertolak sebab taknak beratur panjang...
~He He He~
...

...oleh sebab kereta yang digunakan tak mampu nak daki genting...
...kami gunakan pengangkutan alternatif...


...best wo0o0o naik cable car...
...1st time naik ni...
...jakun gila masa awal-awal naik...
...sebab rasa macam terapung...
...mula la fikir macam-macam dalam kepala tapi gagah kan jugak...
...time balik da biasa macam best pulak...
...lagi-lagi kalau bawah tu kaca bole tengok pokok kat bawah...
~He He He~
...

...bila da sampai genting apa lagi...
...jom jalan-jalan main-main...

pemandangan dalam Genting 
best w00o0o naik roller coaster ni
ni pun thrilled
tak sempat nak naik sebab hujan
naik ni paling best and thrill!!!
...space shooter, roller coaster and spinner...
...those thing memang best untuk yang suka game thriller...
...memang terbaik!!!...
...hilang segala perasaan...
...jiwa jadi kosong...
~Hu Hu Hu~
...

...kami balik malam tu jugak sebab esoknya kerja...


~the journey continue~


p/s : haaaaa, ade sambutan ambang tahun baru kat stadium melawati shah alam pada 31hb ni... kalau free-free tu bole la datang... jom~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 responsiveness:

Post a Comment