RSS

Cara Mudah untuk mencapai Piramid Makanan

...Salam...
(>_<)v
...

...Akal yang sihat datang dari tubuh yang sihat...
...tubuh yang sihat datang dari amalam pemakanan yang seimbang...
...makanan yang seimbang datang dari?...
(pi la tanye budak nutritious)
~huhuhu~
...
credit to detective google yang found food pyramid ni    


...piramid makanan...
...siapa yang xkenal ape itu piramid makanan kan?...
...dari kecik kita diajar untuk amalkan cara makan seharian kita ikut piramid makanan...
...sape yang dapat penuhi piramid makanan sila angkat dagu...
~hohoho~
...

...tapi bila kita semakin sibuk dengan urusan harian kita...
...lagi yang bekerja...
...tak kira la gov sector or private sector...
...selalunya akan miss...
...makan saje apa yang ade...
...malas da nak pikir makanan tu seimbang ataupun tidak...
...

...sejak menjak masuk alam kerja ni memang aku terasa sangat la...
...penat yang amat kalau skip meal...
...kadang sampai pening kepala nak muntah...
(macam hiperbola sgt je perumpamaan aku ni? heeee)
...tak kira la janji itu yang aku alami...
...

...but then aku temui produk nan satu ini...
...membantu mengimbangi semula keperluan nutrisi dlm badan...
...juga cara yang paling mudah untuk memenuhi piramid makanan...
 ...memperkenalkan amalan harianku kini...
...HERBALIFE...
...


...sejujurnya pada awalnye aku xberminat nak cube benda2 mcm ni...
...sebab da bersepah produk yg semacam ini kat pasaran kan?...
...then dengan harganya yang agak mahal bagi aku seorang student dulunya...
...but then oleh sebab mmg da sibuk sangat skang ni dengan kerja...
...makan pun tak tentu hala...
...bila badan da mule lemau tak larat nak keje rajin...
...aku gagahkan jugak try herbalife ni...
...

...Alhamdulillah...
...nowadays penat tu kurang rasa da...
...membuang pun lancar je...
(ops! censored!)
...bukan fantasi tapi itulah realitinya...
...cuba la tanya yang da amalkan herbalife ni...
...law ikut betul cara n gayanya memang memberi kesan yang sgt positif...
(da cube berani la cakap kan)
~huhuhu~
...

...then satu hari aku tergerak nk wat calculation...
...sebab aku pikir dulu harga produk ni mahal...
...berbaloi ke aku gantikan lauk pauk harian dengan shake je...
...mane 1 lagi mahal...


...erkkkk!!!...
...ni contoh calculationnya...
...kalau korang xcaye buatla calculation sendiri...
...bandingkan harga korang makan kat kedai berapa dengan produk HERBALIFE...
...bila disemak-semak...
...sangat lah berpatutan amalkan herbalife ni walaupun masa nak beli terasa mahal...
...tapi bile dibahagikan dengan belanja makan harian...
...lain pulak yang jadi...
...so long term effect main peranan kat sini...
...kene la korang berpandangan jauh sikit...
~hehehe~
...

...cukupla bebelan aku harini...
...saja nak berkongsi cara pemakanan sihat...
...sbb aku pernah dengar pengalaman sorang akak ni...
...dia pergi slimming cntre yang harga ribu2 sebulan tuk turun berapa kilo je...
...tapi dengan herbalife walaupun ribu2 jugak tapi dalam masa 2minggu je pun da bole nampak kesan...
...dengan syarat taw cara pengambilan dan berdisiplin...
..."adatla tu dalam dunia, disiplin takde, hasil pun xde la yerk"...
...maaf cakapla...
~lalalala~
...


 ...till then...
...pilihan terletak ditangan anda...
...hidup anda, anda yang tentukan...
(>_<)v
...

p/s : papehal bule contact aku kat fb... xpun kat no bawah logo herbalife kat atas kanan blog aku ni... heee~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

lawatan sambil belajar ke Muzium Kesenian Islam

Salam
(>_<)v
...

...rasanya sudah lama tidak menulis diruangan blog ini...
...dah jadi macam apa je blog ku nan satu ini...
>>HuHuHu<<
...

...1st of all alhamdulillah aku dah abis belajar di taman ilmu dan budi...
...thanks to Allah, Parents, Family, Friends and Teachers...
(tetibe tertukar ke english plak ayat aku ni)
...
...sekarang dah kerja sendiri...
...business macam2...
...rase macam aku ade promote dalam blog ni...
...tapi mane ntah posnya xrajin pulak nak mencarinya...
>>HaHaHa<<
...
 
...wokeh...
...sebelum aku melalut menyimpang lagi jauh baik back to the topic...
...beberapa minggu lepas aku berpeluang ke Muzium Kesenian Islam...
...dah lama nak pergi sebenarnya tapi tak berkesempatan...
...dapat tiket student price pulak tu...
...sebab aku pun still student kalau nak kire sebab majlis konvo belum lagi...
>>HeHeHe<<
...
 
...let the picture tell the story will ya...
(>_<)v
 
"time jalan2 kat area ni terjumpa dengan naskah al-quran yang paling halus
tapi gambarnya lupa pulak nak di snap"







 "replika-replika masjid n bangunan di atas sangat menarik n sgt detail. budak-budak
KAED kalau pergi sini confirm tercabar beb skill membina module project korang"






 "peralatan untuk berjuang pada masa dahulu, hebat beb, rupanya betul ade
senapang gajah sebesar apa yang ditunjukkan dalam filem Ali Baba. gaban besar"


...itu sahaja gambar yang ada dalam fon...
...yang lain dalam memory ingatan...
(Ahaks!)
...best weh g sane...
...banyak benda yang korang boleh dapat...
...lagi-lagi yang minat to know about history...
...how great Islam and the significant that Islam bring to civilization...
(ahh, bercampur aduk sudah ayat bahasa aku ni)
>>HuaHuaHua<<
... 

...setakat ni la dulu penulisanku...
...ada suprise event menanti untuk aku coretkan...
...lek luuuuu...
(>_<)v
...


...till then...
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS