RSS

Kebuluran Melanda Dunia~

...salam...
(>_<)v
...

...1st of all sbelum membuka cerita aku wonder...
...mane pergi website yg de emoticon ek?...
...da xde ke web tu?...
...xbestla xde emoticon...
...xde life...
>>HuHuHu<<
...

...sekarang dunia dilanda kebuluran...
...benarkah?...
...adakah salah kita yang selalunye membazir...
...atau mmg manusia kat dunia ni da ramai sgt...
...sampai tanah menjadi terhad untuk menghasilkan makanan...
...scarcity...
...

...sebenarnye bukan apa...
...cafe kat mahalah/hostel di TUTUP!...
...dengar khabar sampai kne tutup 2minggu...
...sebabnye kantoi dengan Ministry of Health time diorang buat spot-check...
...padan muka cafe2 yg xmenjaga kualiti n kebersihan cafe...
...tahunya nak kaut untung je tapi xjage...
...da byk da sbrnye kne complaint pun...
...tapi wat endah x endah je...
...nasib baik MoH dtg sebelum kami bakar cafe tu...
(melampau sgt la tu kan)
>>HoHoHo<<
...

...akibatnya kami2 la yang merana...
...cafe yg still buka smua cafe kat ostel gurls n centre...
...nak berjalan kesana da mcm utara ke selatan...
...pergi dlm keadaan lapa, pastu mkn, balik smpai bilik da lapar balik
...cannot go...
>>HuHuHu<<
...

...da la tengah2 waktu aku sibuk dgn midterm exam...
...time tu la pulak xde makanan...
...camne nk perform time exam camni dgn perut lapa...
...ikat batu kat perut la gamaknye...
...ikut sunnah ye tak...
>>Heeee<<
...

...delivery memang la ade...
...cakap je nak ape...
...Pizza, McD, Kfc smua ada...
...tapi takkan nak melayan semua tu selama 14hari cafe tutup ni...
...anak tokey emas pun bole bankrupt...
>>HaHaHa<<
...

...kalau da terdesak sgt mmg terpakse la layan meggi je hari2...
...perisa ayam, kari, tomyam, asam laksa n segala perisa yg ada...
...abisla kering makan benda alah yg kurang berkhasiat...
>>HuHuHu<<
... 

...harap2 xtutup lama sgt la cafe tu...
(dengan syarat ko bersihkan dulu kotor kat cafe ko tu)
>>HoHoHo<< 
...kesian...
...


...till then...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 responsiveness:

Farihah Ahmad said...

balik la kampung. macam aku. ehehs.

ZaHiN said...

wahah~ :-P balik sudaaaa~ lalalala...

Post a Comment