RSS

yang mane satu pilihan kalbu~

...salam...
(>_<)v
...

...SONY...
...syarikat barangan eletrik, eletronik n etc...
...byk kind of business yg dorang involved...
...kat rumah korang pun mesti de barangan berjenama SONY...
...tak kesahla TV ke PETI AIS ke RADIO ke GADGET ke CONSOLE ke...
...semua tu SONY punya angkara...
~Ahaks!~
...

...rasenye kali ini nak melalut pasal Game console from SONY...
...buat budak lelaki yg gile game cam aku ni...
...SONY is one of the most trusted brand...
...walaupun harganye bule tahan...
...tapi kepuasannye tak dapat di sangkal...
>>HuHuHu<<
...

~menatang ni la yg buat aku addicted sampai sanggup ponteng sekolah~

~2nd version of PS1 yg bersaiz lebih compact~

 ...alright...
...PS1 console yang 1st sekali produced by SONY...
(law aku silap n ade yg lg awal btaw la yer)
 ...harga PS1 dulu boleh tahan...
...beribu jugak la time 1st launch dulu...
...menangis wey nak beli...
...tak dapat beli tu yang sanggup ponteng sekolah semata2 nak main kat kedai game...
...time ni memang say 'goodbye' to game tape la...
...ape barang main game tape lg bilamane game cd da kuar...
...da la grafik lg cantik pulak tu...
>>HeHeHe<<
...

~perbandingan size antara PS2 1st edition n PS2 next generation~

~dapat memiliki console di atas pada umur 15tahun~
...adehhh...
...ni lagi 1 fenomena yang tak boleh nak di elak...
...lagi2 bile keadaan sekeliling memainkan peranan yang penting...
...dalam mempengaruhi kehidupan seharian...
...bukan main nak dptkn PS2 ni sampai merajuk2...
>>HaHaHa<<
...akhirnya dapat gak...
...alangkah besar pengorbanan ibu bapa...
...walaupun habis beribu tak di endahnya...
...demi kebahagiaan anak-anak...
~Ahaks!~
...

...time da ade PS2 mmg tak pandang basikal dah...
...duduk ngadap tv je...
...sampai la tidak dapat melayakkan diri untuk menjadi juruterbang...
...punye la khusyuk main sampai tak keluar rumah...
...padahal sebelum ade PS2 ni asik merayap saje kejenye...
(haaaa, sape kate PS ni bawak kesan -ve, kesan +ve pun ade gak bila mana anak-anak jarang keluar rumah)
>>HeHeHe<<
...
~the latest invention from SONY~
~baru nak beli yang phat tiba-tiba keluar pulak yg slim~

...PS3 ni buat aku pikir panjang sangat-sangat...
...bukan apa pun...
...cuma nak memilikinya memerlukan aku mempunyai ribu ringgit...
...nak guna taktik merajuk da tak kena pulak...
...sebab PS3 ni keluar time aku da dewasa...
...karang aku pulak yg kene perli dgn parents aku...
...jadi simpan dulu la hasrat nak beli PS3 ni...
...kalau PS3 ni nanti jadi hantaran kawin syok gak ni...
...bule main game yg dual player...
...takde la asik main game yg single player je...
>>HuHuHu<<
...

~portable@PSP from SONY~
~membuak-buak nafsu game aku bile hadap PSP ni~
...oleh kerana nak beli PS3 belum mampu...
...nak tunggu orang hadiahkan punya pasal...
...aku pun aim PSP...
...boleh main kat mana-mana yang aku suka...
...dalam train, dalam library, dalam kelas...
>>HaHaHa<<
...

...adehhh...
...kalau nak cerita pasal game kang berjela pulak entry aku ni...
...sebenarnye aku nak bandingkan yg phat or yg slim mana satu yg better...
...kalau ikut pengalaman aku sebagai gamers...
(bajet macam power)
...console yg phat version lebih tahan lama...
...maintenance pun murah n mudah...
...satu muslihat gajet-gajet compact ni...
...walaupun orang kata ringan dan tak makan ruang...
...tapi kalau rosak...
...kosnya macam beli baru kadang-kadang...
...sebab eletronik dalam tu sambung-sambung n saling berkait...
(aku taw sebab console aku yg rosak akan aku bedah buat otopsi kononnye nak cari mana yg rosak tapi at last makin jahanam)
>>HoHoHo<<
...
...till then...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 responsiveness:

hafeez said...

kah...kah....kah.... ko nak hantaran ko yang macam tu ka???bakal bini mana la yang nak bagi.... mesti dia pk dua tiga kali... mamat ni nak kawin ngan aku ka nak main game..hahahaha

makcik said...

haha..nice post bro!

Post a Comment