RSS

projek baekkk punye~

...salam...
(>_<)v
...

...Selamat bercuti pada semua...
(padahal da sminggu cuti berlalu tinggal lg 1mggu je)
>>HuHuHu<<
...

...tetibe rase nk update blog smentare tunggu waktu tibe...
...waktu ape? itu yg kite btaw nt...
~Ahaks!~
...

...actually entry kali ni smbungan ape jadi semalam ...
...saje nak kongsi pe yg aku wat time cuti2 yg org kate buhsan3...
...apeda wey, time cuti la nak rehat...
...law da taw rehat tu buhsan, org suh keje keras malas plak...
(maaf sape yg trase)
>>HaHaHa<<
...

...oleh krane kelas yg bz dpt la aku update sminggu skali je...
~alasan~
>>HuHuHu<<
...

~ni name printed circuit board~
 ...gune board sperti yg diatas snang cket...
...kite taw komponen ni letak kat mane...
...positif negatif nak hala mane...
...kemahiran soldering jela pulak yg menjadi tande tanye...
...law berfungdi lepas tu maknenye da bule la tu...
>>HeHeHe<<
 ...

~PCB yg telah siap dilengkapi komponen letronik yg kecik2~
~pe lg, da ready smua kite solder, jgn byk ckp~
...jenuh gak wat benda2 kecik ni...
...nak kene tgk kod warna die lg...
...da mmg mcm wat projek kh time skola2 dlu...
>>HuHuHu<<
...

~after an hour~

~nak projek fully function kne rujuk datasheet die betul~
~haaa, ni alarm system, yg bunyi mcm2 pelik2~
~yeay! led projek jadik~
~xyah beli lampu raye, wat sndiri je pasni~
~takat ni 2projek ni la da siap, de lg 1 hampir siap lg 1belum wat~
...rase puas la plak bile ape yg kite usahakn tu menjadi...
...tp time wat tu mmg kene sabar jela...
...da la komponen die kecik2, jari aku plak xmcm bsr lak kn...
...ape2 pun all is well...
...

...k la got to go...
...de klas lg ni...
...tata titi tutu...
...


...till then...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 responsiveness:

Post a Comment