RSS

ade ape dgn soldering~

...salam...
(>_<)v
...

...lamenye rase x meng-update blog ni...
...mane taknye...
...cuti2 pun bz gak dgn kerja2 umah (house chores)...
~Ahaks!~
...

...cuti2 ni igtkn nak usha keje...
...tapi rasenye cam xperlu je...
...blum cari keje pun da byk keje yg dtg...
...ke ade sesape nak bagi keje yg bule wat dr umah...
...keje online la snang citer...
...roger kite yer...
(sengal sengal sengal)
>>HuHuHu<<
...

...tapi seb bek gak de klas kemahiran teknikal...
...aku pun mule2 xtaw de class tu...
...tapi rasenye bile de mase terluang ni...
...ape salahnye belajar bidang yg luar dr bidang yg aku blaja kt u...
...org kate ilmu itu luas...
...byk rupenye yg kite xtaw...
...benar sungguh ilmu manusia itu ibarat setitis air dr seluas lautan ilmu Yang Maha Esa...
...

...last week aku join kelas wireless...
...belaja la camne nak kongsi 1broadband dgn org laen yg xde...
...sharing is caring kn?...
...baru la aku taw ape itu ad-hoc networking...
...camne nak setting access point bagai...
...cume nak blaja jd hacker je xlepas lg...
>>HuHuHu<<
...

...wat mase ni plak tgh bz dgn class eletronik...
...gajet2 seharian yg kite gune tu la dlm bahse mudahnye...
...upenye benda2 ni tahan wthinn 5-10 years je upenye...
...law yg high quality cket bula tahan lame cket...
...nak taw sbb pe?...
...kene la blaja eletronik...
...susah gak aku nk explain sbb bru blaja cket je...
>>HeHeHe<<
...

...yg paling best dpt belaja soldering...
...last aku dpt maen benda ni time wat projek KH time form3 dlu...
...pe lg, excited la dpt men menatang tersebut...
...

~first masterpiece~
...gile der wat mende ni...
...bape byk gulung timah/lead digunakan...
...sblm ni asik tekan kalkulator je kn...
...amik ko merasa plak pegang tools...
~BestBestBest~
...

~benda alah biru laut tu namenye "sucker"!! sbb tugas die sedut balik lead yg xkemas~
~second attempt in soldering wire on the chip board~
~menda ni anchor, xde ni xjadi la~
~huduh gile hasil keje org yg xmahir wat soldering~
...setakat ni itu saje projek aku takat ni...
...kelas pun xabis lg...
...lek lu...
...lame lg kot nak abis...
...lagi 3minggu...
...instructor yg ajar tu ckp t de projek nak kene wat...
...jgn wat peti surat berlagu lagi da ler...
...puas sudah wat benda alah tu dulu time skolah...
(kesian lecturer tu dpt student cerewet cam aku)
>>HuHuHu<<
...

...semoga hari ini lebih baek dr semalam....


...till then...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 responsiveness:

Post a Comment