RSS

survivol care aku

...salam...
(>_<)v
...

...tujuan entry de la tuk mengelakkan aku tidur time mood tgh rajin nak mentelaah...
...maklumla biase lepas zohor mmg ngantuk gile...
...so nasihat tuk dak2 u jgn amik kelas kul2...
...tu pun law korang diberi pilihan tuk setup jadual sndiri...
...law da mmg ditetapkn nasib kome ler...
>>HuHuHu<<
...

...wokeh...
...aku nak citer care nk survive kat hostel...
...bile mane kelengkapan harian adelah terhad...
..xmcm kat umah...
...smua ade...
>>HeHeHe<<
...

...wat mase ni...
...aku wat guideline camne nk wat air dlm kuantiti yg byk tp time 2 tgh xde jug...
...maklumla kdg2 kite beli teh la nescafe la ape la tp lupe kat bilik xde jug...
...pastu tak buat2 smpai abis sem...
...bule jual balik kat kedai sbb xbukak langsung...
...law yg slalu beli 3in1 tu laen citer la kan...
...tgh2 sem da abis da pastu g giant bli stok baru...
>>HaHaHa<<
...

...langkah yg pertama...
...korang amik botol minuman yg bersaiz besar (1.5 liter)
...then korang potong bahagian atas botol tu...
...buatkn ruang tuk korang taruh gula, milo, nescafe, teh n etc...
...ikut slere korang time tu la nk wat air pe...

(jadi la rupenye lebih kurang camni pas korang cut cket bahagian atas botol tu)

(then korang start la masukkan bahan2 yg perlu tuk wat air)

...then last skali korang masukkan air panas...
...tp jgn air tu baru lepas menggelegak korang trus curahkn dlm botol plastik ni...
...kang botol tu mengecut...
...korang lek dlu tunggu panas air da kurang bru ley masukkn dlm botol tu...
...then kacau smpai sebati...
(mcm process wat kek la plak)
>>HoHoHo<<
...

...then siap...
...da xyah bli air kat cafe byk2 kali...
...wat skali tp bule minum smpai esok pg...
>>KeHKehKeh<<
...

...maklumla...
...tgh exam week ni...
...kdg2 nk g cafe pun cam xde mase...
(gaye cam study je law duk bilik)
>>HuHuHu<<
...

...All the best tuk semua...
...Semoga berjaya dunia & akhirat...
MySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpace


...till then...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 responsiveness:

nuReL said...

menarek...tp cam xslera jek nk minum..ha ha ha =p

ZaHiN said...

da name pun survival mkck oi! :-P kire da last resolt da ni.. xde choice.. sama ade minum atau mati! koh3~

Post a Comment