RSS

Kerakusan makcik cafe??? xoxo

...salam...
(>_<)v
...

(macam cafe kat sekolah Haverfordwest dulu2)
>>HuHuHu<<
...

...hati teringin membuat liputan...
...ape yg sbenarnye terjadi di kafeteria....
...xkesahla kafeteria mane2 pun...
...

...bkn ape...
...sbb sejak dulu lg aku tgk asik bertukar ganti org yg menjual...
...sekejap nampak cam de promosi gerai baru...
...menu pun baru la kan...
...bile benda baru ni smua org nak merasakan...
...tapi tup2 lepas bape bulan, da xde...
...gerainye ade tp tuan kedainye ntah ke mane...


...nak kate makanan die xsedap tipuuu...
...sbb aku slalu makan kat situ...
...yong tau fu terbaekk yob...
...sauce die masyukkk...
...tapi tetap akak tu menghilang ntah ke mane...
>>HuHuHu<<
...

...lagi satu kes gerai jual mixed...
...makanan dr luar negara...
...tapi simple n sedap...
...time jemu mkn nasi mkn la mixed tu...
...meggi goreng mamak tu pun terbaekk...
...sedap die masak, slalu aku mkn...

...tapi die pun xtimbul2 pas cuti sem ritu...
...ntah kemane ntah...
...baru kenal2 nak dpt harge murah die da blah...
(die taw kot niat aku beli slalu)
>>HuHuHu<<
...

...sedang lepak2 dgn member timbul la cite pasal peniaga kecil yg kejap ade kejap xde ni...
...kebetulan plak member org besar2...
(lbey kurang cam MPP gak la)
...lbey kurang je tp bkn MPP pun...
...dowang amik taw ke masalah kecik2 cafe ni?...
>>HoHoHo<<
...

...dapatla citer pasal makcik cafe ni...
...dgr kate die sewakan tapak cafe pada rate yg xspatutnye...
...mahal sgt n on daily basis plak tu...
...sakit la der...
...tokey balak pun xnak bukak cawangan law cmtu...
...
...kemon la makcik...
...awak kan da jual yg main course punye...
...side dishes ni outsource la kat gerai kecik2 keliling awk tu...
...baru la meriah cket cafe tu...
...variety of food ade...
...
...ini tidak...
...asal ade org masuk je mkck pangkah...
...pecite ni, cecite cecite...
...aku pun bkn nk serkap jarang tp nampak sgt...
...
...sbg contoh...
...dlu mkcik tu x jual ice blended...
...tp bile gerai akak yong tau fu tu jual n nmpk cam laku je trus copy...
...skang akak tu xde, mkck tu dan2 tu de ice blended!!!...
...xsedap plak tu mcm akak tu buat...
~ceh!~
...

...till then...


p/s : susah sgt ke nak bekerjasama? same2 kaye xbole eh? :-P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 responsiveness:

$He dE RedDhoT said...

ko kn...
klu cite pasl mkn mmg no 1 kn...
so aku dh taw sbb n munasabab ko cmni...
hahahaha

ZaHiN said...

hak3~ :-P xde kene mengene seh... cet!!

$He dE RedDhoT said...

sudah la lu...
lg mau kalis...
haha

Post a Comment