RSS

Terminal Bandar Tun Razak (TBTR)

...salam...
(>_<)v
... (TBTR)

...saya bangga menjadi rakyat MALAYSIA!!...
~yeah!~
...

...semalam...
...1hb Januari 2011...
...TBTR telah beroperasi secare rasmi...
...walaupun tanpa upacara pelancaran perasmian...
...rakyat didahulukan kan...
>>HeHeHe<<
...
...lepas ni xde la nak bersesak2 di Bukit Jalil tuk pulang ke Johor...
...sbb wat mase ni Bukit Jalil jadi transit centre...
...miss Johor...
~Ahaks!~
...

...pernah terdetik kat hati time tgk TBTR ni masih dalam pembangunan...
..."ni nak buat airport lagi ke ape ni"...
...tgh2 kawasan penduduk plak tu...
...rupenye terminal bersepadu...
...tuk bas, train, taxi n kete...
~terkesima~
...

...dengan fasiliti yg tip-top...
(service die xleh komen lg la sbb blum pegi)
...arap2nye service die pun ok la kan...
...mesti punye la...
...aku yakin dgn negaraku...
~chewah!~
...

...dengar kate terminal ni tuk bus yg ke selatan...
...untuk mengurangkan sesak di pudu...
...tp oleh kerana pudu pun tgh renovate xsiap lg...
...nak ke utara ke selatan ke kat TBTR gak...
...ape ade hal...
...tmpat luas...
...semua bule masuk...
>>HuHuHu<<
... (punye la cantik pemandangan waktu malam, setanding i-city)
~Ahaks! cam la penah g i-city waktu malam kn~
>>HuHuHu<<
... ...kalau luar da cantik macam tu...
...dalam (interior) jgn disangkal lagi la kn...
...confirm marvelous...

...last but not least...

(puduraya tempat bersesak2 sebelum ni)

...sebelum ni asik bersesak kat pudu raya...
...sampai da taw sgt da selok belok pudu tu...
...mane taknye...
...matrik uia kat petaling jaya...
...nak lek umah ke lek hostel ke cnfirm kene g pudu...
...then masuk uia gombak...
...cnfirm2 la pudu gak yg aku kene tempuhi...
...
...macam2 kesah berlaku kat pudu...
...segala susah n payah ku biarla aku yg taw...
...perit jerih suka duka 1001 rase ade...
>>HeHeHe<<
(terimas pada siapa yg bina puduraya)
...

...ade 1 kisah unik berlaku kat pudu ni...
...tp aku xnak cite skang...
...sbb macam da panjang sgt je entry ni...
>>HaHaHa<<
...

...kerana mu MALAYSIA!...
...rela kami berjuang...
~xpasal~
...


...till then...



p/s : asal tetibe rase nak balek umah je ni... kah3~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 responsiveness:

MieZa said...

memang cantik...macam airport...tapi tengok dalam tv lah, real lom tgk lagi =P

ZaHiN said...

yup! chantek! :-) jom pakat lek kg nek bus t dpt tgk real.. huhu~

Post a Comment