RSS

Indahnya Jumaat

...kau digelar penghulu hari...
...dimana berkumpul para muslimat...
...mengerjakan kawajipan ini sminggu skali...
...itu la dia solat Jumaat...
(>_<)
...

...minggu ni minggu last aku solat jumaat kat cini...
...sbb tempoh praktikal aku kat cini da abis...
...pasni aku solat kat sini lagi...
...tp bukan dlm tempoh praktikal...
...tp time tu aku tga oliday balek kampung...
>>>HuHuHu<<<
...

...ade beberape pengalaman best solat jumaat kat kampung...
...aku suke sgt...
...de yg menggelikan ati...
...ade gak yg xsedap ati...
(apeda ayat aku ni, melalut2.. layankan aje la yer)
...

...firstly...
...law time nak solat tu...
...ade budak kecik yg berdiri di saf yg agak kedepan...
...mesti budak tu kene soal...
..."ni da sunat belum ni?"...
...malu2 budak tu nk mjawab...
>>>HaHaHa<<<
(seb bek time aku pakcik tu xtanye, law x ciap la pakcik tu)
(>_<)
...

...secondly...
...law time org tu da abis solat...
...mesti die salam org kiri kanan dpn belakang die...
...pendek kate...
...smua org yg berada disudut yg tercapai dek tgn...
...akan disalamnye...
...xkire tua ke mude ke remaje hatta dak kecik skali pun...
>>>Best kan Best kan<<<
...rase mcm da 1family yg besar plak...
...

...but then ade gak yg sdeynye...
...ade org yg dtg awal ke masjid...
...tp duduk nun jauh disudut blkg...
...bule lg tu borak2 n isap rokok...
...padahal khutbah da nak start da tu...
...adoiyai...
(T_T)
...

...seusai saje solat jumaat...
...mesti ade yg balek kaki ayam...
...bukn kaki die btukar jadi kaki ayam...
...tp seliper die ilang...
...da gayenye mcm kaki ayam yg xde alas tu...
...cian...
...manusia punye kaki, ayam dpt name...
>>>HuHuHu<<<
...

...hikmahnye...
...time solat jumaat ni kite bole nampak...
...betape Islam itu agama yg harmoni...
...xkire bangse ape pun org itu...
...law da namenye Islam...
...kite tetap berada dibwh 1 bumbung...
...semua siap bule salam2 lg...
...relax je kan...
...

...jadi dimanekah silapnye bile mane dewasa ini...
...kite gado sesame sndiri...
...kite dengki sesame sndiri...
...kite bunuh sesame sndiri...
...

...so...
...think twice, act wise...



ps: Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum kecuali mereka sendiri yg berusaha untuk mengubah nasib mereka (>_<) fighting!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 responsiveness:

Mizz Kirana said...

umat islam harus bersatu hati.....

ZaHiN said...

yah3.. tp xramai yg rela mengalah tuk tujuan itu.. hoho~

Post a Comment