RSS

Haaaiippp!!!!

...Alhamdulillah...
...tu yg dpt di lafazkan seusai saje paper first final...
...yg berlangsung pg td kul9am...
(>_<)
...thank God for His Mercy n Love...
...

...aishh!! jgn leka jgn leka...
...de 5 lg paper...
...kene segera sambung study lek...
...kene kekalkan momentum...
...fight till the end...
...

...tp 1 je thing yg aku xberkenan happened...
...byk kali da jadi...
...tp sblm ni wat dek...
...rupenye xtobat2 lg sorang hambe ni...
...


...PLEASE PLEASE PLEASE...

...DONT SMOKE!!!...



...especially in the toilet k!!!...
...

...sungguh ku xpaham nape de mahluk camni...
...merokok kat open space bule trime lg der...
...tp law da masuk tandas pun ko nak merokok...
...ape nak jadi wey...
...ko x rase lemas ke?...
...xckup lg ke dgn bau tandas tu ko tmbah lg dgn smokes!!!...
...ko nak menempah maut at triple speed ke...
...sungguh aku panas...
...

...tandas tu tmpat sape ko taw x?...
...yg ko sempat lg isap rokok kat situ pehal...
...ko nak jadi adik beradik "mahluk" tu ke?...
...

...suda2...
...aku xmau marah2...
...ku de exam lg ni...
...malas nak pikir benda laen...
...aku rase ko pun da besar...
..."Li pikir la sendiri"...
~bak kate abg nabil~
>>HuHuHu<<



p/s: mencari inspirasi untuk mengekalkan momentum (>_<)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ExaM [MODE] ~AVATAR~


...Yea! Yea! Yea!...
...hari yg dinanti setiap student telah tibe...
...untuk u aku la...
...u laen lambat lg kot...
...

...yg penting skang kene kurang men, kurang tido, kurang mkn...
...kene lbey study, lbey study n lbey study...
>>>HuHuHu<<<
...

...till then...
...see u guys in the future...
...(>_<)...
...
/\



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cerita Hari Sabtu

...aloha...
...1st of all mcm2 berlaku ari sbtu lepas...
...sedikit sbyk mematangkan fikiran...
>>>HaHaHa<<<
...

...yer rakan2...
...sabtu lepas uia xde letrik dr pg smpai mlm...
...ape yg kami lakukan...
...mesti kluar meronggeng ke tmpt yg de letrik...
...kbetulan plak aku de trip ke yayasan restu...
...bule la tahan lg...
...

...igtkan yayasan restu tu kat mane la kan...
...upenye kat s.alam...
...kat sbelah masjid sultan salahuddin yg besar tu...
...kami watpe kat sane?...
...mcm2 aktiviti ada...
(>_<)

...aku citer general cket la tntang yayasan restu ni...
...basically tmpt ni la utk blaja tulisan khat...
...khat ni plak mcm2...
...takat yg aku blaja aku bwu taw 3jenis je khat...
...khat nasakh, khat sulus n khat diwani...
...ade byk lg tp blum blaja...
...sem2 akan dtg la kot...
...

...aneway kami pegi yayasan restu dr pg smpai tgh ari je...
...then balik smula uia...
...sure2 la letrik still xde...
...pe lg...
...smua kuar plan nak meronggeng kluar...
...skali mmber aku propose g genting..
...nak merase kesejukan genting la gamaknye...
...seperti tidak drancang kiteorg go genting!!...
...abis aku law mak aku taw ni...
>>>HaHaHa<<<
...

...owh siyes...
...aku nak nasihatkan kowang...
...law g genting jgn la gatal bwk kete kecik2 ni...
...semput nak naek...
...1more very the most important thing...
...check la keta hangpa sblum ngengade nak nek genting...
...

...back to the story...
...kiteorg berjaya gak naek genting tp...
>>>HuHuHu<<<
...kete member aku ni rosak...
...radiator bocor...
...punyer la xcek kete dulu...
...men terjah je...
...g genting plak tu...
...amik ko obat...
...

...kiteorg masuk pit stop lbey kureng 5kali gak la...
...nak tunggu enjin cooldown punyer pasal...
...xpasal kiteorg merasai pengalaman bersidai kat tepi jalan...
...tepi jln genting plak tu...
...seb bek la genting tu sejuk...
...ati yg tga panas sbb kete rosak ni pun jadi sejuk...
...kiteorg ilek je duk dlm kete smbil rase kesejukan genting...
>>>HaHaHa<<<
...

...1more thing...
...air paip kat genting sgt sejuk wey...
...n...
...kat genting gak la aku 1st time aku nampak...
...masjid yg sejuk gile tp xde aircond n kipas dlm Malaysia ni...
...jakun gile time tu...
...pelik n ajaib tp benar...
...syoknye g genting...
>>>HuHuHu<<<
...

...at last kul10pm lbey2 kiteowg smpai uia...
...dgn kete yg sgt la nazak...
...cian kete tu kiteorg lenjan je...
...radiator2...
...nape la ko bule bcor time tu...
...da isi minyak byk da igt nak round2 kota raya...
...tup2 xkesampaian...
...kempunan jela...
...maybe next time...
>>>HeHeHe<<<
...

...overall...
...tu la cerita ari sabtu paling menarik...
...mcm2 bule berlaku dlm mase 1hari...
...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Masjid @ Mosque

...awam smua tahu masjid tu tmpt beribadah bg umat Islam...
...lg2 kat negara Islam...
...d mane2 saje ade masjid...
...xyah risau kononye xde tmpt solat...
...temberang sgt la tu...
...

...tapi kan...
...alahai...
...segan plak aku nak ckp...
...

...tp xpe, untuk kebaikan semua aku ckp gak...
...nape eh xsmua masjid di bina n di jage dgn elok...
...xkesah la masjid bandar ke kampung...
...law da xbjage tu mmg nmpak selebet...
>>>HuHuHu<<<
...

...ade masjid tu plak besar...
...tp sistem pengudaraan kantoi...
...ruang tgh masjid yg tinggi n kosong tu biasenye mmg kosong...
...tepi2 n blkg2 penuh kipas...
...mane la taknye jemaah yg dtg awal pun duk blkg...
...patotnye bile dtg awal tuk rebut saf dpn...
...tp skang ni laen plak yg jadi...
(T_T)
...cdey3...
...

...org yg urus masjid ni pun kene la pk...
...jgn pentingkan kecantikan masjid je...
...keselesaan jemaah pn kene la jage...
...kan kan kan...
...lagi2 masjid yg de tabung duit...
...jgn la kate membazir time perihal keselesaan jemaah...
...tp xbazir plak law buat perhiasan yg mewah2...
...alahai manusia...
...

...jgn risau pihak masjid...
...rezeki tu law da Allah nak bagi...
...dr arah mane pun bule dtg wet tu...
...harte dunia la katekan...
...mane penah abis...
...belanjekan je wet tu untuk kebaikan bersama...
...ni tak..
...alasan je memanjang...
...wet xckup la...
...xde bajet tuk itu la ini la...
...government xbg wet la...
...adoiyai...
...asik tuding jari kat pihak laen je...
...

...bile masjid meriah n harmoni...
...selesa n bersih tuk jemaah...
...insyAllah ramai org t akan dtg...
...jgn la salahkan org xdtg sbb tu xjage...
...da law umah lg slese dr masjid...
...solat kat umah la kan...
...jemaah dgn family...
...

...cube la law masjid selese cam rumah...
...mungkin saje msjd tu akan jd umah ke-2...
...kan kan kan...
(>_<)
...



p/s: g masjid @ surau jgn lupe niat iktikaf sblm masuk... byk ganjaranye :-)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hina kah mereka?

...ermm...
...hina ke mereka...
...yg bekerja kerna sesuap nasi...
...hanye kerna kerja mereka xglamor...
...

...apeka penting sgt status...
...hingga diri lupe akan maksud kejadian...
...jatuh cinta pd dunia hingga alpa akan 'dunia' di sana...
...lupe pd yg lebih Berkuasa...
...

...law wat keje xglamor org mengata...
...ape la die tu keje mcm tu...
...ape klas keje mcm tu...
...bodohnye die wat keje mcm tu...
...da xde keje laen gamaknye...
...

...terpandang manusia yg kerjanya buat jalan...
...terlihat manusia yg kerjanya kutip sampah...
...tertgk manusia yg kerjanya sbg buruh gasar...
...

...mungkin mate melihat tiada makne...
...namun mate hati dpt mentafsirkanye...
...betapa untungnya mereka...
...ganjaran bg mereka xkan pernah putus...
...slagi ade manusia laen yg mndpt manfaat dr hasil keje mereka...
...setitik peluh n keringat...
...balasanya hingga akhir...
...

...jgn la kamu mengeluh jika kamu miskin...
...kerna sesungguhnya kamu telah terlepas dr hasad dengki manusia...
...jgn la kamu takbur jika kamu kaya...
...kerna yg memerhatikan kamu itu dr pelbagai sudut...
...berhati-hati la n berwaspada lah...
...

(>_<)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Paham punyer salah

...aku rase xde sape yg salah...
...kau xsalah die pun xsalah...
...ini semua hanye salah paham...
(petikan dialog sebuah drama bersiri - cubela teka law taw)
(>_<)
...tgk la manusia suke menyalahkan yg laen...
...bkn nak cermin n tgk diri sndiri dulu...
>>>ish ish ish<<<
...

...exam da nak dekat da ni...
...nape aku xpaham2 lg subjek ni...
...ni mesti sbb xphm...
...tgk la tu...
...phm jgk yg bersalah...
...

...ku baru sedar ku bkn jenis yg suke belajar...
...bkn mksud xsuke tu camne...
...tp utk wat latihan n homework luar waktu kls mmg sgt mls...
...Tuhan saje Yang Mengetahui...
...

...lantas aku teringat nasihat seorang guru...
..."kamu ni kalau da malas sgt nak wat latihan luar waktu kls"...
..."ade care laen"...
..."apeka carenye itu ckg?"...
..."time dlm kelas fokus betul2"...
..."100% attention dlm kls"...
..."so time kat luar kls just revise gitu2 je"...
...

...nasihat yg rasenye ade betulnye...
...sbb kebanyakan waktunye aku rase...
...law tga time jwb paper final exam...
...topik yg time aku fokus kat kls la paling aku igt...
...drpd yg aku study sndiri bagai nak rak...
...

...sbb tu la imam syafie suh belajar dgn guru...
...bkn belajar sndiri-sndiri...
...kang sesat...
>>>HuHuHu<<<
...

...sbb tu dlm kls aku xbyk ckp...
...sbb aku cube utk fokus...
...maaf la yer rakan2 yg terasa bile aku xmnjwb persoalan kamu...
...skema pun skema la...
...jnji aku phm pe lecturer aja...
...kite borak luar kls k...
...luar kls aku sgt bising...
...tp tgk tmpt, waktu n topik la kan...
...kang bising je slalu org kate mulut murai plak...
...burung ape?...
...burung murai...
>>>HuaHuaHua<<<
...

...Tuhan...
...kau uji diri ini ketika aku alpa...
...terasa diri sungguh mudah terlena...
...adeka aku bersalah...
...dalam mencatur atur hidupku...
...kan ku cuba bangkit dr lena...
...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS