RSS

Time Kecik-Kecik Dulu

...time kecik2 dulu best...
...best kan? kan? kan?...
>>>HuHuHu<<<

...dulu kecik2 cita2 kite mesti polis, bomba, askar...
...xlaen xbukan tuk budak laki...
...termasuk la aku...
...ntah nape...
...seragam die nmpak best kot...
...lg2 dgn paku2 pangkat di dada n bahu...
...nampak mcm macho giler...
...

...xtaw agaknye camne org tu susah nak dpt semua tu...
...mcm2 ujian n halangan...
...tp time kite kecik2 mane la pikir semua tu...
...yg penting kite enjoy...
>>>HaHaHa<<<
...

...lepas da besar cket brubah cket cita2 ku...
...nak jd usahawan...
...aku rase time ni aku tertiru idea member aku...
...azhar name die...
...member time skola rendah dulu...
...die keeper skola kami...
>>>HuHuHu<<<
...

...tp aku mmg minat bab2 niaga ni...
...senang citer yg libatkan duit la kan...
...adoi...
...mate duitan ke mcm tu?...
...x kan...
...jgn la sempitkan fikiran sgt...
(>_<)
...

...aku igt lg time aku kecik2...
...law balek kg almarhum atok ku belah abah...
...perkare pertama yg aku wat mesti tgk2 kedai runcit die...
...maklumla...
...dlm kawasan felda xbyk sgt kedai...
...n batch atok aku ni plak kire yg paling awal duk kat citu...
...tiap kali balek mst aku tlg atok aku jage kedai...
...sambil2 kire wet dlm tin susu smbil tu gak aku mkn 1aiskrim...
...korang bygkan jela...
...law da 1syiling 1btg aiskrim aku mkn...
...bankrupt la kdai atok aku...
...cian beliau...
...tp tiap kali cucu die ni nak eskem die ilek je...
...thanks atok...
(Al-Fatihah)
...

...tu time kat kg...
...time kat taman perumahan aku dlu plak...
...slalu g taman dgn member2...
...permainan kiteorg ikut musim...
...law tga musim gasing...
...semua main gasing...
...time tu la kenal gasing bawang la...
...paku la ape la...
>>>HuHuHu<<<
...

...law time musim kete mini dashankuro lg la...
...semua org bli kete mini...
...untung la kedai apek tmpt aku yg jual menatang tu...
...semua konon blagak taw pasal enjin kete mini...
...ade yg kate enjin putih power la...
...de plak yg kate enjin merah lg power...
...de plak yg kate benang emas tu lg power...
...ntah pape la bdk2 ni kan...
...blagak cam taw semua benda...
...time tu plak time xtaw pape...
...tga suci bersih...
...percaye jela ckp member ni...
>>>KahKahKah<<<
...

...ade lg 1, musim digimon...
...peh gile...
...time ni mmg dasat...
...aku rase time ni yg paling pening pihak sekola...
...mane taknye...
...asik2 spot check...
...senin spot check, slase spot check...
...ari2 spotcheck...
...seb bek networking dgn pengawas ok...
...mane taknye law da pengawas pn bwk!!!...
>>>HaHaHa<<<
...

...mase ni pun byk spekulasi timbul...
...de yg kate digimon chip A power...
...de yg kate yg chip B lg power...
...hentam jela labi...
...janji puas main...
...dpt battle dgn kawan pastu blah lari...
...konon xnak tunjuk tekan button rahsia...
>>>Blah la wey<<<
...

...temberang je semua tu...
...wat sakit jari je...
...de member aku battle sampai tertanggal button digimon die...
...padan muke ko maen emo sgt...
>>>KuangKuangKuang<<<
...

...last but not least musim guli...
...time ni best wey...
...maen guli kat pasir smpai kene chicken pox...
...padan muke sendiri...
(>_<)
...

...bile ckp pasal guli teringat aku kat mmber aku sowang ni...
...maksom name die...
...handal sungguh beliau maen guli...
...wa memang respect kat die beb...
...abis semua guli aku die rembat...
...kaye die dgn guli kami2 ni...
...kdg2 die siap buat loan kat sape yg nak men tp xde guli...
...da mcm 'along' da...
...seb bek guli je...
...ntah mcm mane ntah die bule power...
...mesti power agak jarak...
...xpun tgn die terlebey bedung kot time kecik2 dulu...
>>>KahKahKah<<<
...

...byk lg mende aku nak cite time kecik2...
...tp mungkin lenkali plak...
...mcm2 ada...
(>_<)
...



p/s: perkara yg paling jauh dgn kite ade la mase lalu... jadi.. hargaila mase kini.. peace!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 responsiveness:

Post a Comment