RSS

Debaters

...Waaa...
...aku bermimpi yg agak pelik di pagi ini...
...sedar2 je aku twus bersemangat...
...mgkin kerna mimpiku terganggu...
...ketika aku tga bersemangat...

...meh kawe habaq kat hampa smua mimpi kawe...
...best woo0o...
...rugi klau xnak taw...
>>>huahuahuahua<<<
MySpace

...let the story begins...

...ok, aku berada ditempat debat...
...ade event yg sekolah@unvrct aku join...
...mule2 tu aku just pemerhati je...
...tp ntah mcm mane aku kene jadi "debater terjun"...
...kowang taw x debater terjun tu camne?
...lbih kurang mcm bidan terjun gak la...
...law xpahe g rebus kamus pastu telan...
>>>HaHaHa<<<

...topik die pasal ape pun aku xtaw...
...tp aku masih igt lg mimpi tu...
...org kate law kite igt lg maknenye ade alamat tu...
...ye ke ek?...
...aku serahkan jela pada takdir untuk menentukannye...
...aku pun dgn xtaw pape join la my team...
...aku jd debater last...

...isu nye aku kurang pasti...
...tp lebih kureng pasal patriotisma jgk la...
...dubdab dubdab dubdab...
...giliran aku pn tiba...

...aku pun start la dgn poster yg dipertikaikan kandunganye...
...mule la dgn citer knp kene camni...
...knp kene camtu...
...knp mesti ade kesemua gmb Perdana Menteri...
...knp bunga raya kite pilih yg berkelopak merah...
...padahal ade lg wane laen...
...knp wang ringgit Malaysia ade gmb "org tu"...
...dan byk lg tp aku xigt details...
...smuanye di selangi dgn hujah2 yg sgt bernas...
>>>Poyo gilerrr~~<<<
(sila abaikan)

...aku pn xtaw la nape...
...tga debat tu aku mcm naek syeikh...
...tibe2 bersemangat giler...
MySpace
...then suare aku pn semakin lantang...
...lantang mengetengahkan hujah2 aku pada audiens...
...aku dikritik hebat...
...namun suaraku n hujahku berjaya mematahkan suara2 sumbang...
...yg cube mempertikaikan n menidakkan hujah2 ku...
...sungguh aku rase best...
...suasana yg begitu pro aktif...
...mcm kat pasaran saham...

...tp ketika aku sedang hebat berdebat...
...aku terdengar suara yg suruh aku berhenti...
...sungguh aku feel so down...
...suara siapa ka itu?...
...hanye suara itu yg dpt membuatkan aku terhenti...
...semangat aku twus pudar...
MySpace

...hilang smua excitement aku untuk berdebat...
...aku xterdaya lg...
...selepas suara itu aku dgr...
...semangat aku ilang ntah ke mane...
...aku senyap...
MySpace

...aku dgr lg suara itu...
...rupenye2 alarm fon aku berbunyik...
...adoiyai...
MySpace
...potong betul laaa!!...
...aku baru nak rase camne keadaannye berdebat...
>>>HuaHuaHua<<<




p/s: morale of the story, nak tido jgn lupe basuh kaki yer (>_<) hehehe~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 responsiveness:

hariz said...

sesuko ati demo jh nk campur aduk bahaso klate nge bahaso negeri lain...ni aku panah nih..gomo kelate gomo!!

ZaHiN said...

yak ala... kate 1MALAYSIA... campur jela.. huhuhuhu (>_<)

Post a Comment