RSS

PerJaLaNaN

...Hari ini, hari Isnin, 7haribulan 12...
...new semester begin forIIUM students...
...welcome back senior...
...Ahlan Wasahlan junior...
(>___<)

...ade beberape kesah menarik time aku lek nek bus...
...da la xsehat...
...ku pedulik pe, lenjan gak nek bus...
>>>HaHaHa<<<
...kesian gurl yg duk sbelah aku...
...tp xpe kot, die tido je...

...aku nek bus kul 11:30am...
...saje amik bus pg sbb nak kene check-in kat opis...
...kang law lambat mlepas, xdapek den kunci bilik den...
...naya...
...upe2nye, member lame ku de gak dlm bus tu...
...tp memandankan beliau duk blkg, aku plk kene seat dpn...
...so xdapek la nak borak ke bual ke ckp ke...
>>>HuHuHu<<<

...pas je twun bus aku pun blah g cari bus metro91...
...ni la satu sekor bus yg perjalanan die PUDU-UIA...
...alangkah lamenye x g meronggeng nek bus...
...upenye tambang bus da nek 50sen...
...law dlu rm2.00 tp skang da rm2.50...
...agak ar byk nek...
>>>Ahaks! merungut je taw<<<

...aneway, time nak twun dr pudu...
...ade sowang pakcik tua cina ni nak lintas jln...
...jln kecik yg kete dr pudu nak kuar...
(yg penah g pudu nek kete tu taw la kot)
...nak dijadikan citer...
...time pakcik ni nak lintas, de sekor kete kuar laju...
...ayoi brader, bertimbang rase la cket...
...kbetulan aku plak blkg pakcik tu...
...seb bek die xde skt jntung...
...law x aku la jd saksi ditempat kejadian...
>>>HuHuHu<<<

...tp bagus pakcik ni...
...tga marah pn die xmencarut...
...die cume kate...

"ni mesti lesen beli ni, xreti bwk kreta ka?"
"ermm"
"awk taw x, skang ni ramai yg mcm ini"
"bawak kereta srupa xde blaja lesen mmandu"
(aku senyap n anggukkan aje)

...xbrani la aku nak ckp lbey2 kan...

"tu la dunia skang"
"smua bule dibeli dgn duit"
"bunuh org pun law de duit xde mslh"
(uish, pkck ni kesitu plak die)
...getik hatiku...
>>>Kah Kah Kah<<<

...pastu pkcik tu pun citer la lg...
...bla bla bla...
"eh adik, awk nak pegi mane?
"sy nak lek kampus la pkcik, kat gombak"
"o0o0o... awk ni org mane?"
"sy org Johor, duk kat tangkak"
"eh? sy pun Johor mali jugak, tp Batu Pahat"
"eh? yeke uncle? Batu Pahat tu kg sy"
"Laaa, yeke kg awk? area mane?"
"sy area parit raja, senggarang"
"aiya... manyak dekat la, sy taman emas Batu Pahat"
(dekat ke ek? ku pn xsure)
>>>Iyer kan aje, jmp org skampung kot wlaupun berlainan bangse<<<

"eh, jom la uncle blanje awk mkn"
"ehh?"
"lai la, uncle taw 1tmpt manyak sedap"
"jgn takot, halal punyer"
"uncle pn xmkn itu daging babi"
"eh? xpela uncle, kang sy lambat plak"
"owh, mcm tu ka? xpa2, blaja elok2 aaa"
"ok uncle, thanks.. jmp lg"
"orait2"

...waaa, bule plak jmp org skampung...
...wlau pun aku x duk kat BP tp aku lahir kat situ...
...so law org tanye kg aku katne...
...kat Batu Pahat, Johor kampung beta!!...

...pas je bebual dgn pakcik tu smbil jalan aku chow...
...uncle tu pn ntah blah g mane ntah...
...then dpt la aku bus yg aku dambakan...
(ayat xleh blahhh!!)
>>>HaHaHa<<<


...alamak weh, kelas aku da nak start...
...adiosa laviosa amigos...
...aku beramboss...
...doakan aku untuk excel sem baru ni plak...
...Have a nice day...
>>>Daaaaaa<<<



p/s: morale of the story, org berbudi kite berbahasa... yeay!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 responsiveness:

Anonymous said...

alhamdulillah de orang belanja.....'selamat duit aku'...:p betol x???

ZaHiN said...

cettt... xbetol!!!

<3 said...

knp eh awk asyik jmp "PAKCIK AWAK" kat pudu 2.hahaha

Post a Comment