RSS

GooDbYE HoLiDaY..... WeLcoMe BuSyDaY.....

"Papa ku pulang dr kota"
"Papaku belikan buah-buahan"
"Buah-buahan tempatan rasa enak"
"Xsempat kubawa lek kampus da abis"

kuang3~ (adeka sengelanku terserlah??) ahaks! mlm semalam bpk ku lek dr outstation. da jd budaya kite law lek dr mane2 ke mst bwk ole2 utk org2 kat umah kan so bpk aku bwk kan ni:

~buah-buahan tempatan~

pergh!! da la arini aku nak lek kampus, last day aku kat umah, cam taw2 je aku nak merasa lg mkn duyan n bagai lg sblum lek kampus. mane nak cr lg buah2 camni law kat kampus. xmampu nak bli. ahaks! duyan die, isi tebal giler tp lembut n kuning n manis. xleh puji lelebey t En. Duyan bangge diri (Xbaek bangge diri). (>_<) huhu~ yg cempedak plak aku xmlantak sgt sbb xsuke mkn mentah2, suke en. Cempedak bile telah digoreng je. kui3~

pas mkn byk2 tu taw jela akibatnye, panas "baran" pun dtg, tido dlm tub mandi yg di isi dgn ais. huhu~ ni pg2 ni tga tunggu mak aku gorengkan cempedak tu sbelum ku btolak lek kampus kul1:30 kang. bkn pe, takot t kempunan kang, nak study pun xleh nak fokus (sbelum ni fokus ke Mr. Zahin oi??!!) ahh, abaikan.

rase xsabar aku nak lek kmpus ilang sbb org opis wat hal. mereka kate form entering department aku ilang? xde?

"tuttt... tuttt... tuttt..."
"Assalamualaikum"
"Waalaikumusalam"
"Kak, sy nak tanye pasal entering department sbb sy xleh nak add subjek ni"
"Kejapnye, name n no matrik"
"Name ********** n no matrik ********"
"borang awk xde pun, da submit?"
"eh! sy da submit da sem lepas, awl sem lg da submit"
"xdela dik"
"abis camne ni kak? sy xleh add subjek ni?"
"ari senin dtg opis la"
"mengong pe akak ni, asal borang gua ilang, lu nak kene ke?"
"lu igt snang ke nak prepare borang tu?"
"kene cr maklumat sem2 lepas punye then susun elok2, lu org igt tu keje senang ke? xkan nak wat 2-3 kali? kat opis watpe? bergosip n tido je ke?"
wTh!!!!

*yg di boldkan di atas adela cume sekadar luahan dlm ati, xsampai ati plak nak ckp kat akak tu mcm tu wlpn ati sgt panas, panas dgn kelalaian yg sgt2 sengal!!!!!!!!!!!!!!!



ape2 hal, aku akan gagahkan gak diri g opis senin t,law x aku xckup crdt hour la tuk sem dpn, jgn wat hal, ade yg terbunuh kang dgn aura membunuh aku. belum kene lg aku punye 'bankai' (bajet hero dlm bleach ade bankai) huhu~

Selamat tinggal katilku yg king size wlpn aku tido sowang, pasni katil single, xleh golek2. ahaks! slamat tinggal piuk, senduk. pasni aku mkn order je xde nak masak2 sndiri. slamat tinggal kete ferrari n lamborghini aku, bg la parents aku plak yg bwk. cuti sem t aku ride korang lek (>_<) jgn mengaum kuat sgt, t tkejot parents aku dgn prestasi enjin korang stelah dilenjan aku. haha~ slamat tinggal tv ku, PS2 ku.

Selamat dtg buku2 ku utk sem baru, slamat dtg E.M.A.s (ade lg ke prgm ni law PSMI da dimansuhkan?), slamat dtg assignment yg bakal mencairkan pale otak ku ini, slamat dtg kerajinanku utk study (ni yg aku musykil sket ni) n slamat dtg pd teman2 seperjuanganku. mcm aku tuan umah plak. haha~


aneway, in the end, life goes on like it should be, rebutla waktu lapang sebelum sibuk. pasni berebutla g opis. kpd org opis, ko tunggu kedtgn aku. Ciap korang!!


p/s: Ya Allah, Sabarkan n Tenangkanla api kemarahan ku time aku mencemar duli dtg ke opis nak ngadap muke2 org opis yg telah susahkan aku tu. Semoge dpermudahkan sgale urusan. Aminnn.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 responsiveness:

miss_eliana said...

ish..nape terok bebenor department tu? sian kamu..
hurm..meh bertukar kos ke mass comm.. department comm bagos! huhu..

da nk start sems kn..kejap je cuti..
nnt sume da start busy..huhu..

Anonymous said...

jana wang hanya dengan klik

rm 100 hingga rm 300

just view link kat bawah untuk maklumat
http://jutawanklik.com?a_aid=7fd1a516

Post a Comment