RSS

Oxygen + Hydrogen + Oxygen = ape ape ape

yey! dpt update blog stelah skian lame berperang dgn wireless
coverage wifi da mcm sengal
jap ade jap tade
chipsmore pun steruk tu
~ape ape jela~

waAaa!!
aku sgt xsuke ke bz-an yg melanda
program tu la program ni la
event tu la event ni la
subjek tu la subjek ni la
assgnment tu la assgnment ni la
itu la ini la
tp bile pk2 lek, lapangkan dada n fikiran
semuanya berbaloi n bergune
~ayat baekk~
MySpace


join mcm2 mmg penat n malas rase kdg2
smpai nak give up pun ade
tp mende2 camni la yg exposekan diri dgn rona2 kehidupan yg berwane-wani
betul la manusia tu rambut same itam tp ati laen2
tp skang aku tgk
rambut pun da nak xsame
mcm2 pesen ade
n
honestly
aku sgt xsuke tgk
sakit mate den wey
yg original tu lg lawa la sengal
yg ko g kale2 tu watpe
adeka ko pekerja kilang water colour buncho
sampai nk abiskan stok punyer pasal ko g kale rmbut ko
~HaHaHa~
ade sape2 terase? pdn muke!
(*0*)

aku da dgr2 da kes H1N1 ni da dtg kampus UIA
tp still under investigation
adoiiyaa
mintak dijauhkan dari segala bencana n penyakit la hendaknye
t cian lecture room kosong
seminar room senyap sunyi
lab xde pengguna aktif
department opis xde org dtg
yg tinggal pak guard misai kuntut yg jage pintu besar
~Kui3~
MySpace

hah kawan2! pose nak dekat
da ganti pose yg kantoi lepas2 lum?
jgn lupe ganti
kang kene bayar denda, kene bg mkn ank yatim xpun kene pose 3bln kang
sesungguhnya Islam itu indah n mudah
ade jalan utk yg xmampu
pandai2 la korang jage diri
till then
jmp lg di laen ari n waktu
*Adiosa Laviosa*
MySpace

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jambatan iLmu La SangaT...

MySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpace


hah ko! jambatan la sgt!!
ni bkn jambatan lg da tapi gunung
tinggi 1cm je lebih dr gunung Everest
~kui3~

huh! ni la subjek2 aku untuk sem ni
tp ni bule kire sikit jela dr dak2 yg amik 21crdt hour n ke atas
(ade ke dak amik lbey 21? mmg giler la)
xsanggup aku amik byk2
t xde mase nak maen
~HaHaHa~

aku tga kabut awal sem ni susun jadual idup yg berterabur
x konsisten
jeles plak aku dgr u laen manyak yg tutup n otw nak tutup
bile plak turn UIA nak cuti ni??
aku nak cuti gak nak lek umah smbung makan duyan, rambutan, manggis
~byk la ko nak cuti, exam nak dekat da kot! xsedar diri tul~

sem ni permulaan bajet besar utk dibelanjekan beli buku text
aku xminat pinjam2 org or libry
t xleh conteng2
da la aku ni jenis yg suke menconteng time lecture ajar kat dpn
law kene kat buku org len ke libry x ke kesian kat tuan punyer buku t
~bajet sungguh beta~

MySpaceaku skang tga dlm dilema nak gunekan kalkulator finance
pelik sungguh simbol n function kalkulator ni
ade sape2 pakar gune kalkulator finance?
bule la wat kelas tutor
khas utk ajar aku je t aku blanje *skyjuice*
(>_<)

2subjek gune kalkulator ni sbb tu aku risau
money banking & managerial finance
kabut wey
1st assgment da kene gune kalkulator finance tu
lecturer da la x ajar camne nak gune
tup2 ade assgment gune kalkulator tu
mmg kantoi la assgnment 1st aku tu
dpt bpe ntah aku xtaw sbb result xkuar lg
~huh! blaja sendiri la nampaknye ni~

aneway aku hepi
law kite rase penat n byk keje tu
tandenye kite masih idup la kan
almarhum atok aku penah pesan
*jgn buang mase*
buang mase hanye dibulekan time termenung didalam bilik termenung je
time laen kite kene keje keras
time kasih atok
~al-fatihah~



mari kite teruskan perjuangan yg masih panjang
Chaiyok3!
MySpace


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kerana RM10...

Salam Sejahtera to all. ahaks~

arini kls cancel so aku berkesempatan nak update blog
(alasan xley blah)
~huhuhu~
ritu time sbelum g explorace yg kuar tv tu
aku n the gang g mayap jap cari supplement tuk event tu la kunonnye
cari punyer cari, benda yg nak xdpt benda yg xnak plak dpt
~Hampeh tul~

aneway, pas round2 cari benda yg kiteorg xdpt tu kiteorg go la mkn
sowang kate nak mkn kat tempt tu yg dikatekan sedap tp x igt jln
yg sowang plak lg kate jom aku tunjukkan tmpt mkn yg best
last2 dua org itu memperkatakan tntang tmpt yg same
~ape mende la mepek ni~

so kiteowg pun lepak la kat tmpt tu n make an order
wlpn 4org mkn tp gaye cam 6-8org punyer menu
~huhuhu~
nak wat camne, nak merasa mkn tmpt yg dikatekan sdap la katekan
but tmpt tu mmg nice, nak mkn local, western, eastern, U-turn semua ade
pendek kate mmg puas ah
lg plak time tu mlm, menara KLCC n KL tower terpampang dpn mate dgn disinari cahye lampu neon yg berwane-wani
~masyuk wa ckp lu~

time kiteowg tga tunggu order sampai
ade plak mamat bangla ni jual kain rentang
die g kat 1meja ke 1meja
"ni kalau die jual 1 rm10 aku angkat 1 ni"
aku btaw kat ahli2 mesyuarat tgkap yg laen yg tga tunggu order gak
~chewahh!!~

n u all nak taw something?
guts aku betul!
brade tu jual benda tu 1 rm10
pehh!! aku pun pe lg beli la 1
"da mgkin mmg rzki die kot mlm ni"
"ko da ckp cmtu zahin, ko kene la beli"

cipannye member
xpe2, aku beli, ape salahnye tlg menolong in business
t aku wat bisnes org len plak beli
~Aminn~

(>_<) haaaa... this is it the kain rentang which is selling one for RM10:
mcm2 lg design yg brade tu jual
korang nak 1? cari la sendiri yerk
~huhuhu~
member aku ciap perli lg tu
beliau kate bilik aku apsal skang cam sejuk je
(ceh! ape? sblm ni bilik aku panas ke? ahaks!)
~hahaha~



ps : kire aku untung berganda la mlm tu, dpt mkn sedap n dpt beli kain ni yg hanye RM10, baru la ade nyawe cket dlm bilik aku tu. law x kosong jela cam jiwa aku yg tga kosong ni. ahaks!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Best... Best... Best...

MySpace
Akhirnya kini pasti settle smua urusan. huhu~
rase cam da lame plak xupdate (padahal baru 2hr=48jam)
aku pun xde idea nak update sbelum ni sbb 'uruskan' org opis setlekan problm yg dowang create
so skang aku da dpt subjek aku, aku da dpt department aku
baru terjamin sket mase dpn utk aDD subjek sem dpn smpai sem aku nak grad

semangat tuk study pulih semula
Yaho0o0o0!!
tp sem ni subjek mkin mencabar la plak
semakin byk bermain dgn number, siap kene ade kalkulator khas
da bagak mahal kot kalkulator tu (around hundred ++)
kalkulator ape pun aku xtaw, xtgk lg pun

MySpace
tp cam best je subjek2 sem ni wlpn mencabar
ni mesti kes da lame cuti
t tgk la da tgh2 n akhir2
arap2 momentum kekal camni
~HuHuHuHu~

huh! k la, i gtg
kelas da memanggil
t senang2 update lg
~Daaaa~
(>_<)
MySpace

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GooDbYE HoLiDaY..... WeLcoMe BuSyDaY.....

"Papa ku pulang dr kota"
"Papaku belikan buah-buahan"
"Buah-buahan tempatan rasa enak"
"Xsempat kubawa lek kampus da abis"

kuang3~ (adeka sengelanku terserlah??) ahaks! mlm semalam bpk ku lek dr outstation. da jd budaya kite law lek dr mane2 ke mst bwk ole2 utk org2 kat umah kan so bpk aku bwk kan ni:

~buah-buahan tempatan~

pergh!! da la arini aku nak lek kampus, last day aku kat umah, cam taw2 je aku nak merasa lg mkn duyan n bagai lg sblum lek kampus. mane nak cr lg buah2 camni law kat kampus. xmampu nak bli. ahaks! duyan die, isi tebal giler tp lembut n kuning n manis. xleh puji lelebey t En. Duyan bangge diri (Xbaek bangge diri). (>_<) huhu~ yg cempedak plak aku xmlantak sgt sbb xsuke mkn mentah2, suke en. Cempedak bile telah digoreng je. kui3~

pas mkn byk2 tu taw jela akibatnye, panas "baran" pun dtg, tido dlm tub mandi yg di isi dgn ais. huhu~ ni pg2 ni tga tunggu mak aku gorengkan cempedak tu sbelum ku btolak lek kampus kul1:30 kang. bkn pe, takot t kempunan kang, nak study pun xleh nak fokus (sbelum ni fokus ke Mr. Zahin oi??!!) ahh, abaikan.

rase xsabar aku nak lek kmpus ilang sbb org opis wat hal. mereka kate form entering department aku ilang? xde?

"tuttt... tuttt... tuttt..."
"Assalamualaikum"
"Waalaikumusalam"
"Kak, sy nak tanye pasal entering department sbb sy xleh nak add subjek ni"
"Kejapnye, name n no matrik"
"Name ********** n no matrik ********"
"borang awk xde pun, da submit?"
"eh! sy da submit da sem lepas, awl sem lg da submit"
"xdela dik"
"abis camne ni kak? sy xleh add subjek ni?"
"ari senin dtg opis la"
"mengong pe akak ni, asal borang gua ilang, lu nak kene ke?"
"lu igt snang ke nak prepare borang tu?"
"kene cr maklumat sem2 lepas punye then susun elok2, lu org igt tu keje senang ke? xkan nak wat 2-3 kali? kat opis watpe? bergosip n tido je ke?"
wTh!!!!

*yg di boldkan di atas adela cume sekadar luahan dlm ati, xsampai ati plak nak ckp kat akak tu mcm tu wlpn ati sgt panas, panas dgn kelalaian yg sgt2 sengal!!!!!!!!!!!!!!!



ape2 hal, aku akan gagahkan gak diri g opis senin t,law x aku xckup crdt hour la tuk sem dpn, jgn wat hal, ade yg terbunuh kang dgn aura membunuh aku. belum kene lg aku punye 'bankai' (bajet hero dlm bleach ade bankai) huhu~

Selamat tinggal katilku yg king size wlpn aku tido sowang, pasni katil single, xleh golek2. ahaks! slamat tinggal piuk, senduk. pasni aku mkn order je xde nak masak2 sndiri. slamat tinggal kete ferrari n lamborghini aku, bg la parents aku plak yg bwk. cuti sem t aku ride korang lek (>_<) jgn mengaum kuat sgt, t tkejot parents aku dgn prestasi enjin korang stelah dilenjan aku. haha~ slamat tinggal tv ku, PS2 ku.

Selamat dtg buku2 ku utk sem baru, slamat dtg E.M.A.s (ade lg ke prgm ni law PSMI da dimansuhkan?), slamat dtg assignment yg bakal mencairkan pale otak ku ini, slamat dtg kerajinanku utk study (ni yg aku musykil sket ni) n slamat dtg pd teman2 seperjuanganku. mcm aku tuan umah plak. haha~


aneway, in the end, life goes on like it should be, rebutla waktu lapang sebelum sibuk. pasni berebutla g opis. kpd org opis, ko tunggu kedtgn aku. Ciap korang!!


p/s: Ya Allah, Sabarkan n Tenangkanla api kemarahan ku time aku mencemar duli dtg ke opis nak ngadap muke2 org opis yg telah susahkan aku tu. Semoge dpermudahkan sgale urusan. Aminnn.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ManGse KareNaH BiRokRasi MeLamPau!!

MySpaceaku tga marah ni marah!!!!!
heck betul dgn karenah birokrasi kat opis tuttt****
tgk skang sape yg tanggung susah
aku jugak..
sape nanti yg kene g sane g sini jmp sane jmp sini nak settlekan hal ni??
aku jugak..

aku jmp ko dulu ko xnak trime
ko kate tu xlengkap lg la ni xbule la
time org len jmp ko accept plak
ape kes laen org laen layanan ni??
sengal betul!!!
MySpace

kenapa korang tak standardized arahan weyyy!!!!
jgnla len org laen layanan
ni yg aku nak terajang sekor2 ni
camni la org management law xbetul!!!!
menyusahkan org laen

jgn sampai aku bakar opis tu
aku doakan ko selamat jela sape yg telah menyusahkan aku ni!!!
aku nampak muke ko sem dpn mmg aku picit2 mcm ujung karipap!!!
memang aku lenyek2 n uli2 ko mcm tepung yg bakal jadi roti GARDENIA (sempat lg promote tu)

aku marah ni sebb hal ni terjadi sbb korang yg kat opis tu melangok je keje
org dtg tanye bkn nak lyn bebaik
aku hambat dgn berus sabut adik aku basuh kasut kang baru taw!!
lenkali law da xbule deal dgn org bebaik sila jln kuar
karpet merah menanti.. adios brambuss~!
MySpace

korang2 yg kat atas tu lenkali amik pekerja yg tinggi kredibiliti n karisma cket
jgn men rembat ntah mane2 punyer org jer
aku xnafikan ade yg baek
tp time aku kene ni dgn yg xbaek punyer
mmg law ikut ati aku terbalikan semua benda kat opis tu kang
aku pisah2kan lek meja n kusi bg korang pasang lek sndiri
baru taw kesusahan yg aku kene hadapi akibat keje korang yg sengal ni!!!


p/s: confirm aku tga marah ni, jgn usik aku law xnk merase mkn golden right kick aku!!! in the future law jd lg camni ko ciap ko org opis. aku mark muke sowang2. ~~~~HAHAHAHAHAHAHAHAHA~~~~
MySpace

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Tseksa.... (T_T)

WaaAAaaaAAaa...

aku stress....

nak tgk result gak tp apsal tenet kat tmpt aku ni xkuar pop-up!!!!

kat myIIUM da kuar, kat iiu.edu.my lum lg!!!

wTh!!!

nak tgk result pun susah!!!

nak wat kg baru kat travian pun susah!!!!



p/s: aduss... mintak2 ni la kali pertame n terakhir aku post entry sengal camni... kuang3~~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Amah Vs NurSery

WaaaAAaa!! aku nak merepek tntng isu kerajaan Indonesia hentikan penghantaran pembantu rumah utk bekerja di Malaysia. Relevan kah lngkah itu? aku rase....

BiJaK skali!!

skang ni bru org sebok ckp tntang nursery yg akan dijadikan ganti kpd sistem pembantu rumah. patotnye awal2 da kerajaan kene promote sistem nursery ni. bkn ape, lg byk faedahnye anta anak g nursery drpd amik pembantu umaH.

aku bace newspaper aritu lbey kureng RM50-70k jugak la perbelanjaan utk amik n menggaji pembantu umah ni. tu bawu sorang. law 1juta manusia amik pembantu umah? x ke kaye sbenarnye org kite ni? tp sygnye duit tu g luar, bkn dbelanjakan dlm ngare. so bile duit kite byk yg kluar nilainye akan susut, depreciation org ekonomi kate (agak ar kan).

tp bile org kite da makin berjinak2 dgn industri nursery ni, kire advantage la pd negara jugak. lg pun kebanyakan nursery skang ade kursus dowang nak bukak nursery tu, bkn men slumber je nak bukak nursery amik anak org jage ntah pape. tu yg kite xnak.

bile da wat camni, kureng la jgk pendatang tanpa izin kat negare kite ni xkire la dr mane jnji yg tanpa izin, yg dgn izin tu bule layan lg la. yg xmintak izin n pastu wat kaco ni yg nak kene ni (sensitif giler ciot isu aku ni) huhu~ xkesah la yg penting beta nak rakyat jelata beta idup aman n harmoni. kuang3~

Aku penah rase ade maid ni dulu time aku kecik2 tp aku rase xde beze pun ade maid dgn xde maid ni. parents aku gak yg uruskan byk hal. lg pun law de maid, xslese la nak wat pangai kan. mane taknye, stranger dlm umah. huhu~ tp xlame pun ade maid tu, rasenye 2-3thn je kot ade maid pastu aku cdg dgn parents aku xyah amik maid. same2 uruskan umah kan senang. berkat lg bekerjasama antara ahli kuarga (>_<) hehe~ 2org adik aku yg last merase g nursery sbb adk bradik aku yg besar2 smua da g study n duk ostel. bagus jgk la nursery ni sbb die ade sistem pembelajaran, pengajaran, penjagaan. cukup pakej. Belajar ade, maen ade, makan pun ade. pendek kate "mcm2 ade" (tag line astro) bayar pun berpatutan. (tang bayaran pandai2 la usha nursery mane yg yuran die berpatutan).

as conclusion:
MySpace pendek kate, amah Vs nursery, pada aku, nursery yg menang sbb nursery lg byk advantage dr amah. renung2kn n slamat beramal~~



p/s: maid aku dulu garang giler, seb bek la aku time tu kecik lg, law x da lame aku sepak terajang ko yg garang xbertempat!! hahahaha~ (gelak jahat!!)MySpace

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS