RSS

WronG aDverTiseMenT??

*cube korang teka ape mende tu??*

aritu on the way g somewhere, aku lalu la kat area ni (name tmpt dirahsiakan demi menjaga nama baek tmpt tu) kui3~ then time sangkut kat traffic jam, cam biasela mate aku usha pemandangan sekeliling then stop at this very significant spot.

aku tgk konsep iklan die bkn maen mantap, die pamerkan bentuk sbenar benda tu cume saiz die jela bsr dr yg sebenar (agknye la kot). aku pun duk usha la ape yg iklan tu cube sampaikan sbb aku tgk gmb yg muncul tu separuh je, mane lg separuh?? tu kite xtaw. haha~
MySpace


aku da seboleh2nye kaburkan jename kat model fon iklan tu tp law korang nampak gak mmg 20/20 la eye vision korang. xpun korang bule agak sendiri jename ape yg terpampang kat citu. bkn la aku nk kutuk ke ape, tp stakat yg aku blaja, wrong advertisement ni bule menimbulkan sentimen yg salah kpd golongan pembeli, baek2 nak usha fon ni kat kedai dgn niat nak angkat 1 tp bile tgk iklan camni cnfirm xnak beli punyer.

Nape aku ckp camtu? yela, korang tgk sendiri, ade ke gmb kat screen fon tu kuar separuh je? korang nak ke beli fon yg ade screen bsr bkn maen tp yg function hanyela 1/2 drpd saiz screen die tu? (buang duit jela law korang beli gak) sparuh je yg kuar gmb, lg sparuh fill in the blank. wTh!!

aku dgn mmber aku yg dlm kete time tu mmg da abis kutuk da iklan camni, maklumla perfectionist. haha~ bkn pe, law nak wat iklan tu wat la btul2, rosak betulkan, jgnla biar camtu jer. xmalu ke law org luar tgk?? (tourist especially) pandai2 la korang yg dlm bidang advertisement ni jage kualiti. jgn maen tgkap muat jerk. bazir duit je. huhu~
MySpace


p/s: mengikut kajian aku, iklan mempengaruhi 85% keinginan yg mendorong pembeli utk membeli sesuatu produk yg di iklankan tu. huhu~ (suke2 aku je wat statistik sendiri) oleh itu, pikir2 kan la. Alah membeli Menang memakai.
MySpace



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 responsiveness:

♥keen said...

cb la pk +ve.
jgn men tduh je.mybe dye nk ckp function fon 2 utk kcikkan vdeo pon bley..
nk taw x 70% drpd komplain yg dibuat oleh plggan akn mmpngaruhi..

♥keen said...

nwy,,anda di tagged..

ZaHiN said...

yeke 70%?? fakta ke auta tu? huhu..
tag? mane tag?

a.K.u said...

bagus la kamu ni...walaupun bz, semapt gak buat kajian...huhu

ZaHiN said...

kate full of energy, love n beauty!! kah3!! xleh blah...

fatin said...

HAHA.samsung.?

ZaHiN said...

a hah, tepet skali.. huhuhu..
syhh.. jgn ckp kuat2, t org len boikot samsung gak, cian samsung xlaku kat Malaysia ni kang.. huhu.. (>_<)

fatin said...

HAHA.sda ckp deyh.
x ckp awl2.
kn dh tersebar 1 joho ni.;D

Afif Zainuddin said...

lol~
ko main tuduh jek..
mana tau dia nak wat comparison brand lain dgn Samsung ke..
ex: dia nak tunjukkan yg brand lain, screen dia separuh jek dr brand samsung~
hahaha~
*marah la ni, sebab aku bakal CEO Samsung Malaysia!! ha3~

ZaHiN said...

hahaha~~
byk la ko punyer CEO...
jage brand elok2 la wey law yer pun..
ahhh, pe aku kesah..

ZaHiN said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment