RSS

@SeLaMaT HaRi BaPa@

*Love U both Forever*

First n for all Happy Father's Day to my father Mohamad Saat b. Pawi (>_<) umur beliau around 50++. huhu~ jap g bln july birthday beliau plak, pandai bapak aku nak dptkan double hadiah. ahaks~ (x pasal). aneway cari punyer cari upenyer xde plak gmb aku berdua je dgn bapak aku, gmb time baby dulu ade la, bpk aku tga pangku aku, xkan gmb tu plak aku nak letak. sogan den. kui3~~

arini father's day tp arini bapak aku plak yg msk time lunch td. kuang3~ nak wat camne, kbetulan mak aku kene g skola die pg n tga ari baru lek. aku plak time2 cuti ni melangok x igt time. huhu~ tp xpe, aku tgk bapak aku happy je dpt masak ari ni. ahaks!

bapak aku sgt seorang yg garang law anak2 die malas. huhu~ paling susah nak ponteng skola bile dgn bapak aku la. kejadian ni berlaku time aku skola rndah dulu.

"ma, arini zahin x p skola, skt pwot" huhu~
"erm, yela, suke ati ko la zahin" green light tu...
"ehem??!! sape xnak g skola tu?" start da bapak aku masuk

"rase cam skt pwot r bah, malas la g skola"
"kat mane skt? pwot ko tu? meh cini abah cek"
"mane bule cek bah, skt pwot die rase bkn cek" ayat klentong
"law camtu jom g hsptal, cek dgn dktr"

"eh, xpela bah, zhn g skola jela"

huhuhu~ mmg sengal zmn dulu2. time ksh la kat bpk aku yg mengajar aku erti usaha tangge kejayaan. love u abah (>_<) lg 1 kes yg sgt menunjukkan betapa jahil n jahatnye aku waktu dulu, pantang alpa cket, cnfirm, rm50 jatuh kat tgn aku, jgn korang tanye la mcm mane aku dpt wet tu. aku dulu sgt nakal. kui3~ time tu la mmber aku semua nakal2 so aku gune wet tu beli kete mini la, digimon la, gasing, g mall sopink ntah ape2. tp 1tempat yg xpenah aku pegi smpai skang n aku xnak p ialah tmpt permainan video. aku sungguh takot sebb slalu tgk kat tv polis raid tmpt tu, so aku amik jln mudah xyah la nk jejak kaki kat tmpt tu, xdpt ape pun, biarla org kate aku nerd ke, skema ke, kolot ke, jnji aku mmg xnak pegi tmpt video game tu. (aku terajang sape yg cube biasekan aku dgn tmpt2 camtu)

mule2 tu sdap je aku gune wet yg aku amik (curi sebenarnye) dr wallet bpk aku, maklumla xkantoi. tp spandai2 tupai melompat, akhirnyer jatuh gak gedebok kat tanah. kegiatan aku kantoi. bpk aku spot aku in action. bapak aku tarik aku keluar bilik, die amik rotan die sebat aku spuas ati beliau, aku diam jela da taw diri ini mmg bersalah (pdn dgn muke aku time tu) mencopet lg, sape suh!! aku igt rotan je, tp x, bapak aku amik kain, die ikat tgn aku jd cm org kene gari. die suh aku masuk bilik. adik2 aku da cuak da tgk aku jd camtu. pas kejadian tu, haa!! amik ko zhn!! wet blanje aku xdpt tuk 3bln, aku mkn kat umah je, basikal aku kene gantung, aku xleh mayap, aku kene bersihkan umah, mcm wat keje kebajikan la plak. huhu~

sejak dr kejadian tu mmg la aku twus x wat da, aku nampak wallet bapak aku tebal atas meja pun aku x usik, dlm ati aku ni mst bapak aku saje nak test aku ni. huhu~ sejak dr ritu aku da xkesah sgt dgn wet, lg2 wet org, hak org len, law jmp wet tga jln pun aku wat xkesah je. (yeke ni?) huhu~ tp tu jela rasenye kes yg aku dpt kongsi, yg len remain confidential. haha~

aku pun byk dak wat salah dgn bpk aku, aku slalu xpk dulu kesan sblm buat ssuatu, tp hari demi hari aku belajar n revise balek ape mgkin kesannye law aku wat camni, camne plak law aku wat camtu.

ade 1 mase tu, bpk aku suh aku buang smpah. time tu aku tga cbuk dpn tv maen ps, aku jwb yer tp xwat keje tu. time tu aku mmg khusyuk abis dgn game tu sampai terlupe keje aku nak buang smpah. bkn ape, byk n berat kot. huhu~ pastu last2 aku tgk bapak aku yg kemaskan sampah tu n die yg trun buang. peh! ati wa pedih ciot.. Sori bah, zhn xsgaje, zhn lupe. WaaaAAaa..

pas dr kejadian tu mmg ape parents aku suh wat aku wat. even suh watkan susu utk adik aku pun aku watkan wlpn pd awalnye aku xtaw. ade 1hari tu kat umah sdare aku, mak aku pagey aku smate2 nak suh aku watkan susu utk adik aku. sdare aku laen yg laki da pandang len mcm da.

"pe barang zhn wat susu tuk adik, x lelaki la"

ni kate2 org bengong. aku sgt nak bagi penumbuk aku kat idung mereka biar tenggelam xde idung cam predator. kuang3~ tp aku sabar jela, berbakti pada org tua xrugi wlpn kdg2 kale kite rase malu, malas, penat, marah, xsesuai. ikhlaskan jela ati law sesuatu keje tu dilakukan demi utk org tua kite. Slagi dowang idup ni la kite nak berbakti pada dowang. betul x kawan2 ku skalian alam? huhuhu~

lastly:
thanks for being the superb parents.
No matter what,
Kasihku n Sayangku tetap utk kalian (>_<) selamanya..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 responsiveness:

♥keen said...

ooo,,ptt la ssh beno nk pnjam kat kwn..

cm2 30 rbu rgt ana yg pny ha!!
haha

ZaHiN said...

heh? amboit, igt sonang2 je nak bg camtu je :-P mane ley, ade syaratnye.. wekk!!

Afif Zainuddin said...

weh..
ko bukan anak derhaka ke...
hahaha~

Wana said...

blog ko jek la yg aku baca sampai habis event aku ngah ngantok nieh..

ZaHiN said...

afif@>> weh.. ni sape yg ank derhaka ni wey!! :-P kuang3~~

wana@>> uish, bace blog akue mmg wajib abiskan, tiap perkataan bermakne tu, rugi law skip2.. hahahaha~~~ (kopoyoan terserlah seh!)

Post a Comment