RSS

BaLiK UmaH!!

huhu. kerakusan aku terserlah dgn 2skali entry aku masukkan rini, nak topup yg lepas2 yg aku miss tu. 2ckup la kot, kang law 3entry 1hari jemu plak wey! lari semua org. huhu~

hari rabu lepas aku ade midsem exam, paper Fiqh For Economist II. alhamdulillah bule wat, betul ke xbetul tu yg kite xtaw. tawakal jela (>_<) jnji aku hepi pas wat paper tu. pas je aku wat paper tu aku lek bilik lepak2 jap setting ape yg patot then aku blah twus. tiket pun aku men redah je, ade xde aku gerak je g pudu. sampai kat pudu, ade lg tiket. Seb bek (alhamdulillah). aku twus g platform yg berkenaan (mcm xsdap je bunyi ayat aku ni) huhu~

aku sampai pudu lbey kureng kul11:45. aku dpt bus kul 1! (wTh). ape aku nak wat tunggu lame2 ni. huhu~ kebosanan melanda diriku ini, aku lepak duk kat bangku yg ade, sbenarnye aku lg suke diri law kat tmpt2 bz ni, tp lame sgt tunggu, mampuih la law diri je sejam lbey.

kebetulan aku nampak dak U same ngan aku gak. aku igt nak duk sebelah tp seganla plak, die pun wat cam xnmpak aku je, aku pun relax jela tgk sekeliling. then kul12, bdk tu nak blah turun tangga dpn aku pastu ciap bule toleh kat aku then senyum2, aku plak dgn muke xmalu senyumla balek, xkan nak wat dek je, t org kate aku sombong plak (die nampak aku upenyer, ciss! td sombong) kui3~

da lepas dak U aku ni blah aku duk la kat bangku yg aku nak duk td, dlm aku duduk tgk kebanjiran manusia yg tahap gaban ade sowang budak tegur aku.

"eh!, cam kenal? kite penah jmp ke?"
"eh? yeke? mgkin penah kot"
"balik gak ke kali ni"
"erm, balek, saje sblm bz pasni xde cuti"
"0o, yeke? dpt bus yg betul x kali ni?"
"dpt2, tiket awk kul bape?"

ckup2 la tu, kang xmuat page aku nak muatkan semua perbualan aku dgn die. haha~ upenyer aku jmp lg dgn budak yg ntah bile aku jmp lepas2 (da lame da, x igt aku bile). cume time tu die dpt bus g tmpt laen, cian die. huhu~ kali ni dpt plak bus same dgn aku, mcm2 yg kiteorg borakkan time nak tunggu mase kul1 tu, upenyer die student kat UNITAR, bdk sekola Tun Mamat, skola rival dgn skola aku. kui3~

tp seat die xsbelah aku la sbb selang aku bli tiket td ade org laen yg da bli tiket tu, law x die la yg duk sbelah aku dlm bus, xtaw la pe plak yg akan diborakkan dlm bus t. lg 10 minit kul1 mule la die sengal;

"jgn la sbelah sy nt mat bangla ke indon ke"
"haha. pdn muke awk! sy rase mat india td yg beli tiket last"
"eh, jgnla ckp camtu, law mat india, awk tukar la seat dgn die"
"eh! pehal plak, xnak la sy ganggu awk dgn mat india tu"
"awkk!! xbaek taw"
"hahahahaha"

cian die aku tgk, risau memanjang. then, waktu yg d tunggu telah tibe, aku duk seat blkg die, pastu pintu bus tutup. sbelah die ksg! (seb bek!) haha~
lega bkn maen aku tgk dak tu, die ciap ley wat muke action dpn aku tu (saje nak tunjuk yg tekaan aku td salah)
then kiteorg nek la bus dlm keadaan aman sampai ke destinasi.
aku igt nk msging org 2 tp org 2 da sgke aku tido,
so xmsg la aku haha~ kesian giler nsb ku ini

p/s: ari ahad aku lek UIA semula!! tungguu... (kerja melambak, sbb tu excited nak lek U lek)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 responsiveness:

Afif Zainuddin said...

adoi~
ko xyah balik la...
wat semak bilik aku jek~
hahaha~

Afif Zainuddin said...

ko amik number diax??
sengal la ko nih~
bleh wat 'asset' tuh!!
hahhaha~

ZaHiN said...

aset pale otak ko!!
stia pd yg 1 la wey! kah3!

Post a Comment