RSS

BaLik KamPunG EdiSi UjunG MingGu....

*teratak Hj Ibrahim b. Hj Salleh*

WwAaaaaAAaa...
RAsenye da LaMa aku x Balek kg ni, agak2 da 2-3sem gak, law 1sem 4bln, pandai2 korang la kire da bape lame. (adeka aku yg bersalah??) huhu~ bkn ape, sbb atok n nenek aku rajin merayap skang, mereke bz pergi 'cuti-cuti Malaysia' (>_<) ahaks! mule2 aku pk cam malas je nak lek kg, member xde, tenet xde, line tepon mxs jap dpt jap xdpt, celcom je yg clear, dg aku xtaw la sbb xgune. tepon umah atok aku plak rosak. kedehek tul. seb bek la atok n nenek ku pakai fon. da maju da atok n nenek zmn skang.

Zaman aku jd atok t kang xtaw la camne, da xrase suasane kg agaknye cucu2 aku t. huhu~ kebetulan ari senin 1Johor cuti, tu yg parents aku amik kesempatan lek kg lg pun bapak aku de event kat ADTEC Batu Pahat. aku follow je la lek kg, lg pun da lame xmenembak monyet blkg umah atok aku tu. huhu~ best gak lek kg, ade astro, yg penting channel sport ade, mmg aku ngadap channel sport jela, lepaskan gian sampai tensen org len kat kg tu sbb aku je yg control remote astro tu. kuang3~
MySpace


tp skang kat umah atok aku tinggal atok n nenek aku je, yg len smua da study n da kawen, duk ostel n duk umah masing2 tmasukla parents aku, so mereke kembali berdua bagai dulu kala (>_<) privacy kene maintain... Wee~~ tp yg bestnyer balek time ni tga musim buah. Perghhh!! ape lg aku kutip ciku, rambutan n manggis yg ade kat keliling umah atok aku tu. cempedak n nangke pun ade tp aku xmkn cempedak.. wekk!! law da goreng xpe. hehe~


da puas mkn buah2an tempatan yg ade, aku lepak jela kat dlm umah sambil lyn ank sdare aku yg sowang ni, cumey!! aku da la pantang jmp baby!! pantang tgk!! cnfirm pesek pipi n tinge die kene dgn aku. huhu~ bestnye..!! suke bandingkan jari die dgn jari aku, sgt cute yg amat. hehe~ (control macho control) kuang3~


sgt best men dgn dak kecik, tp time die nanges twus xbest. haha~ naseb la dpt pkck sdare cm aku ni whai Safa. (aku x igt la plak nama penuh die) huhu~ aritu aku jmp die masih dlm bekung lg, kecik sgt, lembut lg pale die, skang da bule wat lambung2. seb bek hang semangat, aku lambung rendah je, law kecik n ringan abisla smpai bumbung aku lambung. ahaks!

tibe2 tga men dgn Safa, nenek aku pagey, suh tlg parutkan kelapa. (reti ke aku ni memarut kelapa? manual plak tu) adekah?? seb bek skang da maju, kuarla mesin parut kelapa moden yg separa auto. cume kene pegang kelapa parut n toyoh jela kat mesin tu, dptla kelapanye.

*sebelum*

*selepas*

time raye ritu nenek aku nak wat jamuan raye tuk smua sdare time raye kedua, so aku pun tolong la nenek aku parut kelapa gak, time tu kelapa yg nak diparut byk gile. da akhir2 waktu time for the last kelapa, tgn aku kene kat mata tajam die tu, pehh!! luke n berdarah. aku malas kecoh2, siapkan keje n then pass kelapa yg da siap tu kat nenek aku. da abis jamuan tu bru nenek aku perasan jari aku bertempel. baru la pecah rahsia jari aku berdarah time parut kelapa tu.

"Patotla sedappp... ade ramuan tambahan upenyer"
"ramuan tambahan apenye?"
"ni darah ko ni"
"abisla semua jadi raja bersiong"

Kuang3~ aku gelak je dgn nenek aku. rahsia nek!! jgn btaw org (>_<) last2 aku gak yg kantoikan g tulis kat blog aku ni. xpela, sdare aku xtaw kot tntang blog aku ni. ahaks! law ade, senyap2 sudey. da slamat pun masuk pwot kome smua. hehe~



p/s: windu dgn akak aku a.k.a makcik aku yg rapat dgn aku tu. tu la, masing2 study jauh2 lg, da susah nak jmp. ahaks!! miss u all (>_<)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 responsiveness:

aZilsah said...

hahhaha. lawak la kmu ni. btw, comel mesin kelapa tu. heh

ZaHiN said...

kah3.. kene try mesin tu bawu tawu comel itu berbisa.. hahaha~~

Afif Zainuddin said...

balik kampung..
hebat la tu..
hahaha~
xpasal..
btw, 'bini' aku sihat x?
*THIS IS NOT A SPAM COMMENT*

zudotasan said...

balik kg..
wooo balik kg...

saje nk nyanyi..xtau nk kumen pe....

eKyN said...

bestnye balik kg..
jumpe atok nenek.huhu
ekyn da xde atuk nenek lg...due2 belah da meninggal..

wah maju gak ek kg skang..

ZaHiN said...

afif@> ko nak kene pogo ke wey? sengal ko... :-P

zudotasan@> wahh, bule submit form join JGN LUPE LIRIK la law saje nak nyanyi, mane la taw kot2 mng. bule share2.. huhuhu~~

eKyN@> agak ar, ni pun blah mak je yg ade lg, blah ayah da xde gak.. isk3~~ (T_T)

Post a Comment