RSS

aL-KiSaH Survivor Camp!! haha~

Ehem3!! tukang karut moden bercerita pasti girang (>_<) too phat fans~ huhu~

at last dpt gak aku ngadap lek laptop yg telah lame tidak kutekan2 keyboardnye, tidak ku tiup2 monitornye. (ape la yg aku mepek ni)
k, aku nak citerkan cket pengalaman n kejadian yg berlaku time aku outstation.. wee~

first thing yg aku wat jumaat ritu aku g amik barang keperluan utk kegunaan mase camp tu:

*walkie-talkie*

ade lg brg2 yg aku amik tp xleh tunjuk, atas sbb keselamatan (haa, brg ape tu, rahsia) hehe~

pas dpt brg2 basic2 aku dgn member aku yg laen p g sopink!! kan aku penah kate aku xsuke window sopink tp skali pergi sopink, kome tgk la bape byk aku n the gang berbelanja tahap gaban. troli tu smpai nk pecah tayar tampung brg2 yg kiteorg angkut. (tga ade wet, ape lg, agkut je sgale yg berkenan d ati) huhu~


pas je kiteorang setle sopink n bagai kiteorg lek smule kat kampus, trus solat jmt, kene plak khutbah jumaat ritu bahase arab semua!! giler~ aku xleh la nak citer byk sgt, xsempat nak tanye mmber aku ape yg khatib tu citerkan. Yg aku dpt tgkap khatib ulas tentang "syukur" n ade la lg perkataan laen yg aku agak paham. Yg laen, gone beyond words. huhu~

then ptg tu kami twus ready utk p camp. tunggu bdk2 dtg then da ckup smua kiteorg blepas ke tmpat yg dituju. kat mane kiteorg camping tu rahsia (law x abis korang semua nak g gak, penuh la tmpt tu t). huhu~ tmptnye mmg best, tp gmb yg ade pada aku xbyk sbb aku bz dgn keje aku, fon plak mati xckup bateri, lg hangin aku d watnye (WTH!!)
tp ape nak wat, sabar jela...
MySpace

camp pun berjalan la seperti yg drancang. then 1mlm tu tibe la utk aktiviti nightwalk (lbey kureng cam burung antu la) tp yg ni lg ganazz!! huhu~ nape gnz? aku n rakan2 seperjuanganku yg lbey tahu. ahaks!

as requested, aku akan citekan cket pengalaman mlm nightwalk tu, dlm kul 9:45pm pas da setle pe smua, bdk2 ni pun sebuk dgn LDK dowang, kiteorg yg abg2 n akak2 ni g masuk utan dulu setting check point utk dijadikan puaka (erk, seramnye bahase ku) huhu~
da lepas masing2 dpt port masing2 kiteorg pun duk la diam dlm utan tu tunggu dak2 tu masuk sowang2 ikut tali yg dijadikan guideline tuk bebudak tu.

haha~ da tibe part yg best, sbelum dak2 tu yg kene uji, aku, sha n has telah di uji dulu dgn dugaan yg sgt dasat!! bule ke time kiteorg duk2 kat checkpoint kiteorg tunggu budak2 tu masuk, kiteorg ternampak lembaga putih (da la tga berperang dgn nyamuk time tu, kene plak berperang dgn perasaan pas nampak lembaga putih tu)
MySpace

MySpace has dgn sha plak yg dr td cibuk berbual n sms-ing tibe2 senyap, aku pun pelik, awat la mereka ni, sebelum tu marah aku sbb senyap sgt skang dowang plak senyap. lembaga putih tu plak makin lama makin dekat. aku tgk dowang pun da senyap, aku senyap gak la, xkan nak bising plak kang, t benda tu yg terkejot law aku bising tibe2. haha~

aku peratikan je benda putih tu mlalui ekor mate aku, benda tu lengkap dgn pakaian putih, muke plak itam giler sbb dlm utan kan, bule nmpak ape la sgt, wane putih tu jela yg ley nampak. sha da start bace da ape yg perlu, pastu bule plak die ckp dgn aku:

"zahin..."
aku senyap jer
"zahinn... ko nampak x?"
"nampak pe?"
(kunonla tanye nak kepastian nampak pe)
"nampak tu la, benda tu"
"da makin dekat da tu"
dalam ati aku:
"biarla makin dkt, aku nak sepak terajang lembaga tu"
(ahaks! poyo giler ayat)

tibe2 time lembaga tu melangkaj lebih dekat..
prakk!! (ranting patah) hah! aku da taw da, tp aku xpasti la has n sha dgr ke x. huhu~ dowang xdgr kot sbb tga gegel sgt. ahaks! (yeke has n sha ek?) pas aku dgr je bunyi ranting patah tu, perasaan aku nak sepak terajang lembaga tu mkin membuak2 la sbb aku taw, law lembaga putih tu betul, xkan la ranting tu patah n xkan la aku xrase pape (xrase ke?) hee~

MySpacerupe2nye, brader sengal blakon jd lembaga tu. hampeh tul! pastu has n sha aktif balek la dgn citer n fon dowang. aku sampuk la cket2. huhu~ time aku n the geng tga jage check point kami, kiteorg pun dgr la

"Subhanallah, walhamdulillah"

bkn maen kuat dak2 ni berzikir dlm utan tu time dowang dilepaskan sowang2 tuk ke check point last. kebetulan brader antu tu pun jage sebelah kiteorg je, mcm2 ragam kiteorg jmp, ade yg berlari bak kuda Ferrari, ade yg trus lupe nak zikir, ade yg mkin kuat zikirnye, ade yg cover macho tp hancur, ade yg dr awal smpai abis bising je mulut dowang ketakotan. (cian adik2 ni kene sakat dgn kiteowg, ni baru adik2, law abg2 n akak2 yg lalu xtaw la camne plak ragamnye yek) hehe~


p/s: aneway, byk lg event yg best yg nk aku citer tp aku xde gmbnye, so xde feeling la plak nak citer. huhu~ sape2 yg ade gmb kem tu, kirim2 la kat aku yer. lg2 gmb kat air terjun n so on yg best2.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 responsiveness:

aZilsah said...

hahahhaha. cite hutan 2 mmg lawak gila sangat.
lawak 1: lemabaga putih
lawak 2: budak2 tu.

ps: ada tag untuk kamu. sila ke blog dan amik ye.

ZaHiN said...

hahaha...
best giler...
mcm2 ragam bule d lihat..

Anonymous said...

hahahaah...thanx!!

naim said...

penakut gak upenyer zahin nie! ha ha ha!
asal la sume mentor g jg check point, awal2 lagi dah kantoi ngan adik2.
dieorg dpt agak korg sume g jadi antu, sbb xde sorg pun mentor sister yg teman dieorg naik... huhuhuhu

ZaHiN said...

hahaha...
bkn takot, tp seriau..
kah3! :-)

Post a Comment