RSS

aL-KiSaH AkU MaSuK DaPuR

hehe...
pelik tp benar! haha~ time aku kat umah ritu aku try la resepi yg aku dpt d namaharuman sbb aku tgk sotong goreng die cam sdap n ranggup je. terliur gak aku dwatnye. tp aku wat gune ayam so jd Zahin's Fried Chicken (ZFC) wee~

bahan2 cam biasela, bule rujuk namaharuman law korang nak taw lebih detail. mari kite tgk perjalanan aku ritu mencuba resepi baru (baru la bg aku, bg dak pmpuan yg suke masak2 ni da lame dowang taw kot)

ni time sediakan ayam da suda digaul dgn garam n serbuk kunyit. then atas tu tepung mix (gandum+beras+jagung) pendek kate tepung ape yg ade campurkan je. haha~

then pe lg masuk la dlm kuali n tunggu sampai masak...


nila hasilnya:


sedapnye, rangup giler wa cakap lu, adik2 ku xpercaye aku ley masak cam KFC punyer ayam. haha~



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 responsiveness:

♥keen said...

bersepah dapo!

ZaHiN said...

ahaks! bsepah time masak je, pastu kemas lek. :-P

aZilsah said...

kmu bru tahu masak mcmni ke zahin? org lain da lama tahu kot. tp org lain 2 mostly ppuan la. hehehe.
so tahniah ye! + rajin gle nk masak. bagus2.

shaziera87 said...

ahhaha.. mane kamek punyee..????

ZaHiN said...

haha.. aku amik double dgree (Economic + Kulinari) kui3..


huh? kamuk punyer? nak dtg la umah.. haha~~

[Q.e.M.a] said...

wah~
sedapnye ayam goreng

lapa...lapa..

Afif Zainuddin said...

laa..
setakat ayam goreng camnih..
nenek aku pon bleh wat~
adoiyai~
hahaha~
xmencabar langsung!!
ingat ko masak tomyam ke, rendang ke~
huh!

ZaHiN said...

hahaha...
tu nenek kau yg wat...
cube ko wat tgk..
law xterbakar dpur bkn afif la tu.. hahaha~~

namaharuman said...

oik3..lmbt baca post nh..wahh..hebat yer..huhu..xsia2 post resepi kt blog..huhuhu

ZaHiN said...

huhuhu...
tga lapa, bahan ade plak tu..
ape lg, tu yg ngengade nak cube tu..
aneway, thanks.. law de lg yg simple nk sdap post kat blog. huhuhu.. :-)

'Hafsah Umar' said...

adui, ada ke masuk dapur pun bawak kamera. kalo hal blog+masak punya pasal, redah lautan pun sanggup. hebat shbt aku ni!

ZaHiN said...

bkn aku bwk kamera, tp kamera yg nak aku bwk die.. huhu.. t ade anasir2 jht yg xcayer plak law aku citer je xde gmb..

a single picture can represent a thousand words u know :-))

Post a Comment