RSS

AkuE PanaSS!!!

Yaho0o0o!! aku de berite gembire, ape die brite gembire tu? aku da balik Umah!! phewitt!! tp aku ade gak berita cdey, bapak aku da tarik balek channel 811-815 kat astro. korang taw tu channel ape? SPORT beb! SPORT!! (ape kes ni??) huhu~

MySpace


bapak aku ckp bazir je amik channel tu sbb aku da la jarang ade kat umah, adik laki aku duk hostel, yg tinggal kat umah slalu tinggal yg kecik2 yg hanye memahami citer katun!! tp dowang xmemahami yg bola itu bulat!! WaaaAAaa~~ cdeynye xdpt tgk bola!! aku baru plan balek cuti 3minggu ni aku nak tgk bola sampai demam!! da nak world cup kot!! da la skang tga berlangsung Piala Konfederasi (>_<) wAaaaAAAaa~ cdey ciot channel fav aku da xde. xkan aku nak tgk drama je cuti ni? berbuih la~
MySpace

Xkesahla tu, mgkin betul gak tindakan bapak aku tu, sape suh study jauh dr umah, kan da xdpt slalu balek, kan channel fav da kene tarik balik sbb da xde kuasa veto kat umah ni, pengaruh aku da semakin kurang. haha~ (ape la yg aku merepek ni) kuang3~~ aneway cuti ni aku nak rehat puas2. td pas exam pg aku twus chow. malas nak stay lame2, nak jimat wet utk kawen. ahaks~!

Mcm biase law nak lek cnfirm aku akan g puduraya, so td aku tgk bkn maen manusia pelbagai ragam. huhu~ ade kes ni aku sgt kasihan dgn pakcik ni

"nak, tlg bukak kan roti ni, tgn pakcik xleh bwat"
aku pun bukak kan plastik roti pakcik tu
"terima kasih yer nak, jemput mkn"
"Same2 pakcik, eh xpe pakcik sy da mkn, bru je" (>_<)

pastu selang bape minit aku tgk pkcik ni pun turun la tangga dgn niat nak p kat bus die (pandai2 aku je teka niat ati org) huhu~ aku pun relax jela tgk flat screen yg tergantung kat pudu tu. then selang 10 minit aku nmpk pkck td berlari naek tangga lek n p kat kaunter tiket. then selang bape minit lg aku tgk die trun lek tangge tu. aku malas la nak tgur sbb tgk pkck tu tga bz, kang tlepas bus die mampuih aku yg bersalah (huhu~ x pasal)

lame aku lepak sbb aku sampai pudu kul12 tp bus aku kul2, dlm time aku lepak tu aku igtkan pakcik tu da lepas da selamat nek bus die, upenyer tidak, die masih lg trun nek tangge ulang alik g kaunter tiket. dlm ati aku da menyumpah seranah da:

"Wey brader jual tiket, lu nak jual tiket jual la betul2, bgtaw pkcik tu bile exactly bus die n platform mane die kene tunggu!!!!!!! jgn wat org tua tu mcm tu la bengkok!!!"

aku panas betul dgn certain pejual tiket ni, da la terlampau ramahnye, pas da dpt customer tu wat bo0 layan je, kang aku wat aduan suh yg jual tiket ni tunjuk jln sampai naek bus kang baru kome semua taw!! respect la cket. kat aku yg still mude n mampu ni xpela korang men tinggal je tp cian kat pkck2 n mkck2 yg xslalu n xbiase dgn situasi ni. (korang xpenah pk ke wey brader n akak yg jual tiket ni!! nak lepaskan comission sendiri je taw, keje wat xbtul!) emo ciot aku arini~~ huhuhu~~
MySpace

aku g la kat pkck tu try usha tiket die, law same dgn tiket aku bule gak aku tolong mane yg patot, tolong bakar kaunter tiket tu ke!! huhu~ tp tgk tiket die laen dr tiket aku, almk pkcik sy xleh nak tlg ape sgt la. sori pkck (>_<) but then at last ade gak org yg same tiket dgn pkck ni tlg guide pkck ni, seb bek msh ade lg org yg berhati gold dr yg hanye berhati gold dust!! (pandai2 korang la tafsir ape yg aku cube smpaikan) kui3~

in the end (mcm lagu LP la plak) pkck tu pn da dpt bus die, bus aku pun da tibe, aku blah dulu, naek bus kaki kanan, then dpt seat duk diam2 smpai dpn umah. huhu~

p/s: SeLaMat BerCuTi utk Dak2 UIA yg aMik Shortsem. yg Mane paper x abis lg tu, sTudy la yer. aku melangok dulu.. kuang3~~
MySpace

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 responsiveness:

miss_eliana said...

da abeh exam ke??
waa..jelesnye! kite ade 1 paper ag khamis nie.. hoho~

ZaHiN said...

huhu... yg da abis je bule cuti... yg blum p study eh.. heee~~

♥keen said...

da lme cuti.

busan da tgk umah puaka ni.

ZaHiN said...

miss_eliana@=exam khamis ni? huhuu.. lambtnye, aneway, gudluck!! :-)



♥keen@=ele, blagak la tu da lame cuti :-P tp xpe, t sem baru awk nek dulu, sy cuti lg. Slamat BerJaya for next sem (>_<)

Post a Comment