RSS

Ustazah Melati

Sempena Hari Guru 16 Mei ni,
aku tibe teringat pada sowang ustazah ni yg ajar aku time aku skola agama dulu kat jb. Kat Johor kan sekolah rendah pg sekola ag ptg (n sebaliknye). aku rase time tu aku skola ag drjh4. time ni mmg aku nakal giler, antara snarai kenakalan aku yg paling gempak skali ponteng skola ag. haha~ (1-2bln gak aku xdtg skola) bkn g mane pun g men game PS1 kat kedai game dgn member. Nak dijadikan citer pd 1hari tgk syok2 men mmber aku btaw mak aku tunggu aku kat luar, aku igtkan die maen2 tp siyes ciot mak aku ade kat luar kdai tu (mampos aku!!) balek mmg masak aku kene dgn mak aku, rotan jgn cite la, da muak cium bdn aku. haha~




aku pn musykil, mane mak aku taw smua ni. huhu~ padahal aku da cover baek punyer. ahaks! (>_<) tp tuhan lebih sygkan aku. bagi aku terkene sblum aku mnyesal. rupe2nye ustzh Melati yg repot kat mak aku yg aku ni da lame x g skola ag. Mak aku dgr camtu lg masak aku kene kat umah mlm kejadian. tp yg aku xsgke tu ustzh Melati dtg umah aku mlm tu (T_T), tharu aku dgn semangat die nak ubah anak didik die yg nakal+sengal+degil ni. Syukran lazi la ya ustazah!! pas dr mlm tu aku twus g skola, tp da xdpt mkn sedap2 sblm aku g skola sbb mak aku xmsk da (padan muke aku!!) huhu~ skang ni aku tringin sgt nak jmp dgn ustzh Melati nak btaw betape aku btrima ksh pd die tp aku da pinda dr jb, da jauh dgn sekola lame aku. (>_<) xdapek den nak nolong

moral of the story:
  1. hormat ibu bapa
  2. patuh pada guru
  3. berhati-hati la cari kawan
  4. stia la pd yg 1 (ahaks! de kene mngene ke?) huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 responsiveness:

Post a Comment