RSS

Start da duk JB jauh dari kampung..

Well, aku duk kampung x lame, 1thn lbey je. Then abah aku balek Malaysia, welcome home dad  kiteorang pinda duk taman rinting. Ofcoz la umur aku 6thn n masih lg kene g skola tadika tp aku da xskola tabika kemas tapi aku skola kat tadika ABIM. Xsilap aku baju die wane ijau daun. Yg paling best time aku kat taski ABIM ni aku wat birthday party kat skola, aritu la menu makanan kiteog best cket, law x makan mee hoon goreng ngan tlur stengah masak jela time lunch. Huhu~ Mase kat taski ni gakla aku fist time g trip ke Melake jln2 cari haiwan. Haha~ n time taski abim ni la aku dpt 1st basikal aku  tuk di bawa kesekolah,

“papa ku pulang dari kota”
“papa ku beli kan basikal”
“basikal kecil warna merah”
“buleh ku bawa ke sekolah”

Gembirenye aku time tu, aku dpt bwk beskal p tadika, time kat tadika jb ni aku da start low profile, g skola pn pakai sgkok je, maklumla taski ABIM. Huhu~ tga2 aku dlm mood hepi spanjang 2-3bln pertame dpt beskal, tibe2 mak aku sembunyikan beskal aku. Aku tnye la mak aku nape die wat camtu, aku xde langgar kucing org smpai mati pun, nape beskal aku kene tarik? Mak aku ckp, ade sowang auntie tu report kat mak aku, aku bwk beskal laju sgt. Bhaye!! Wat the heck! Laju mende, 80km/jam je kot. Lg pun duk dlm taman kot, mane de kete laju2. tp ape kan daye, hujah auntie tu lg kuat agknye, pastu aku g skola saing mak aku g keje. Da xbest da xdpt mrempit dgn member2 aku. Last2 beskal tu jd besi buruk sbb abis taski abim aku masuk sekola rendah tp skola tu dpn umah je, watpe nek beskal, buang karen je!! Jln kaki jela.  itulah hikayat sbuah basikal yg bertuankan aku. Haha~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 responsiveness:

Post a Comment