RSS

Penangan Law Da Tdo Tbangun....

MAsakk>> aku da susah nak lelapkan mate law da tido pastu tbangun n law xtdo lepas kul2-3pg, ni smua gara2 member aku yg kaco aku men laptop pastu bile die abis men xkejot aku, dgn die2 skali tido. kui3~ confirm susa nak tdo lek kcuali dgn fktor2 tertentu yg jarang berlaku. huhu~ ari ni mcm2 hal berlaku, kire mcm produktif gak la idup aku ari ni menyumbang kpd ekonomi negara. ahaks!!


First thing yg aku wat pas bangun tdo aku ari ni aku kuatkan diri study Fiqh For Economist(II), bule tahan upenyer subjek ni, tang ni hukumnye valid, tang ni plak invalid, dgn perbezaan pndpt lg antara empat fiqh schools (Hanafi, Maliki, Hanbali, Shafie), yg ni kate camtu yg tu plak kate camni, Giler weh giler!! otak aku confius (@_@). mende ni aku kene wat mind map, law x kantoi la aku nak hafalkan benda2 yg kite rase simple ni tp sbb kite amik remeh benda2 ni la sbb tu knape ekonomi skang jatuh pada tahap yg sgt2 kritikal. (nak taw bace la sndiri buku ni, aku jual murah cket dr department jual) haha~ slumber aku je. kene pgey dgn dean kang bwu taw.


Second thing, aku di ajak kuar oleh member ku ke Central Market (CM) watpe? itu yg kite xtaw. kui3~ aku jd driver, tp aku xkesah sbb tgn ni mmg gatal nak pegang stereng kete, bhaye law lame xdpt kete. huhu~ jln kat situ law korang taw la, sesak jgn ckp la, dgn pmandu yg mcm sengal lg, ku tabahkan ati ni memandu dgn berhemah. ahaks~



third thing, pas g CM, kiteowang g MID VALLey, aku sbenarnye xsuke window sopink ni dgn kate laen nak sopink tp xde wet. haha~ tp tman member punyer pasal. then tga jln2 aku nampak 1 kdai sourvenior ni, aku terpegun tgk hasil seni die. kalah org seni kat CM (sory brader2 CM) huhu~ ape yg die wat, die potraitkan gmb kite kat skeping batu marmar ke mozek xsilap aku yg berbagai bentuk. ape bentuk yg ade? mcm2 ada, love shape, square, oval, rectangle n bermcm2 lg angle yg disediakan. hasil ni tiptop wa ckp lu, lupe plak aku nak amik kad die display kat cini. law korang nak taw cari la sendiri kat Mid. Law nseb korang bek korang jmpa la dgn kdai yg aku mksdkan ni.



fourth thing,
aku sangkut kat jem time balek!! wat the Heck!! aku tensen tul law bwk kete kat jln jem, kmahiran aku mengendalikan pesawat daratan ni terasa di uji. huhu~ seb bek la td da isi minyak kat PETRONAS tp tu pun 5inggit je, kdekot tul sape yg isi tu (>_<) hee~ bygkn dari Bangsar g Gombak minyak 5inggit je. giler, mmg giler, aku rase mmber aku ni saje je nak uji kemahiran aku bermain minyak kete scare efektif n ekonomik. At last, sampai gak lek campus tp sblm tu isi minyak lg, cian plak tuan kete ni t nak jln kuar U je kete da stop kat gate besar. haha~

fifth thing
, aku ade metting tuk pgram sbtu ni, ade org kate aku giler kuase dgn join mcm2, yeke? (mmg!!) die sll ckp camtu. tp aku xkesah sbb aku taw die cume amik berat n xnak aku bz2 sgt dgn benda2 yg luar dr study ni (>_<) huhu~ dgn penat siangnye td aku gagahkan gak diri hadiri metting tu, atas dasar tggjwb, idup kene ade tggjwb, law x, ku xtaw la nak jd pe lg. ahaks! then pas metting g mkn then balek bilik. YahOo!! kat hostel tiade tmpt yg tenang slaen bilik sndiri.

last but not least, oleh kerane ape yg berlaku ari ni la aku tertido time bg mmber aku gune lptop aku jap, da die kate 3minit je, pastu 5minit pastu ntah bape minit ntah sampai aku pun terlelap. huhu~ then tup2 aku tbgun, check hanset, de kat tgn, check lptp, de atas meja, check member aku, smua da shutdown, aku pun turn on laptop aku then terhasil la cerpen ni untuk pg ini (>_<) hehe~ da xley tido, bace manga jela pasni, plak tu aku jmp manga yg same cm komik yg aku beli time aku kecik2 dulu, CAPTAIN TSUBASA, dak laki suke la kot, dak pmpuan jarang. nak taw nape? search la manga yg aku btaw ni t kome taw la nape aku ckp cmtu..

p/s: moral of the cerpen

  1. len kali law da tido tu, tido jela...
  2. sblm tido basuh kaki...
  3. bace doa tido sblum tido..
  4. maafkan smua org (Dr Fadhilah Kamsah)
  5. law da xleh tido posting la pape kat blog korang. hahaha~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 responsiveness:

Post a Comment