RSS

Aku Addicted to Ketebalan Buku

ape yg korang nampak n korang thinking time pertame kali tgk gmb ni? ape yg aku cube tunjukkan disini? (ape la yg aku merepek ni) haha~ seperti tajuk di atas, dpt diketahui bahawa aku addicted to buku yg tebal2 ni. bkn pe, aku cume mcm tertarik dgn buku tebal2 ni, nampak cam byk isi berbanding buku yg nipis2 ni, tp bak kate org "dont judge a book by its cover". study dulu buku tu, bace dan fahamilah, baru kite ade hak untuk mengadili (>_<)




as for me, aku mmg suke tgk buku tebal2 ni, in other words aku suke bace buku yg tebal2, yg nipis2 cpt sgt abis sbb aku bace laju (kah3!! perasan giler diriku ini). mgkin sbb dr kecik parents aku da bg pendedahan pd aku tuk membaca. byk buku citer dowang belikan time kecik2 dulu, yg paling aku igt buku tentang kisah nabi2, semua nabi ade. buku die kulit tebal kale oren xsilap aku. tp xla tebal sgt tiap jilid buku tu, tp bile gabung byk ah. huhu~


currently buku ni la yg tebal yg aku ade, byk lg tp xkan nak tunjuk. t xmuat plak blog ku nih! haha~ yg atas skali, tafsir quran, second dictionary aku ni, kdg2 law xde pape nak wat aku bace kamus! (bule caye ke ni?) n yg last buku yg aku baru beli ritu, RM5 je kot. tu yg aku rembat je 1, igt nak rembat byk lg tp wet tga xde, t la tunggu PAMA scholarship masuk bru usha lg. haha~

buku yg aku bace abis ialah siri HARRY POTTER (dr yg first sampai la yg peghabisan) mule2 bace sbb nak improve english tp buku die mkin lame mkin tebal, mkin addicted la aku kat siri cite tu. huhu~ tp yg paling xmasyuk aku bace stakat ni buku LORD OF THE RING, english die susah kot, ade campur english zaman shakespears dulu2. huhu~ mane la nak pahm. aku give up bace buku tu (dalam tong smpah letaknye buku tu!!) sape suh gune bahasa yg x relevan lg skang. kui3!

MySpace

haaa, novel pun aku layan gak, tp yg tebal! kah3~ penah skali aku bace novel LAGENDA BUDAK SETAN (by ahadiat akashah). aku bace bukan sbb minat citer novel tp sbb die tebal, so its mcm a challenge for me to finish reading it as soon as possible (tp jgn bace lompat2, batal la, xkire) haha~ mane aku dpt novel2 ni? makcik aku pmpuan (confirm2 la), adek aku pn pmpuan ramai, semua dekat2 umur dgn aku, tu yg aku terjebak dlm pembacaan novel ni. ape la nasib. huhu~

tp xpe, mmbace xrugi wlau ape jua buku yg dibace. da kate membace tu gedung ilmu kan3? bace la ape yg rasenye sesuai dgn dri masing2, law xsuke mbace tu pandai2 la nak idup, korang bkn xsuke, tp MALAS!!(malas itu racun kehidupan) huhu~ time kasih kpd ckg Han Kwee Leng (ckg chemistry aku dulu) atas nasihat yg berguna ni. sei sei (tq dlm chinese)
MySpace

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 responsiveness:

Wana said...

penah baca sampai habis tak yellow pages..??? boleh tahan gak tebalnya tu...

ZaHiN said...

haha :-)) buku tu wat bahan bakar bule la. kah3! :P

Post a Comment